Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballgigant overrasker TV 2-ekspert: - Har aldri sett noe sånt før

Rekordmann.

GIGANT: Den egyptiske håndballspilleren Fathi Hamad fikk sin debut på landslaget denne uka. Strek-kjempen er 2,25 meter - og trolig verdens høyeste spiller på toppnivå. Skjermdump: Mundo/Youtube
GIGANT: Den egyptiske håndballspilleren Fathi Hamad fikk sin debut på landslaget denne uka. Strek-kjempen er 2,25 meter - og trolig verdens høyeste spiller på toppnivå. Skjermdump: Mundo/Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypt er kjent som en brukbar håndballnasjon blant herrene og nå har landslaget fått et nytt gigantisk angrepsvåpen.

Navnet er Fathi Hamad (24) - og han måler 2,25 meter.

Giganten fikk sin landslagsdebut mot Kongo i Afrikamesterskapet denne uka. TV 2s håndballekspert Bent Svele kjenner til kjempen:

- 225 centimeter og 140 kg. Jeg har aldri sett noe så stort på en internasjonal håndballbane, sier Svele til Dagbladet.

- Jeg har bare sett noen småklipp av spilleren og kan ikke gi noen fyldig analyse. Men det ser brutalt ut. Han er sterk, men ikke trolig ikke spesielt rask, sier Svele.

Rekord Fathi Hamad er tidligere basketballspiller og har nå konvertert til håndball. Og han vekker oppsikt også internasjonalt.

BYTTES INN: Fathi Hamad i sin debut på landslaget. Foto: Det egyptiske håndballforbundet
BYTTES INN: Fathi Hamad i sin debut på landslaget. Foto: Det egyptiske håndballforbundet Vis mer

- En spiller på 2,25 meter gir ny energi til landslaget, skriver den franske sportsavisa L'Equipe.

- Fathi Hamad, den egyptiske giganten på 2,25 meter, skriver nettstedet Webdo.

Den tidligere toppspilleren som var antatt å være verdens høyeste var Dajna Kristopans fra Latvia på 2,15 meter.

Nå knuser den egyptiske strekspilleren rekorden.

- Fordel Egypteren er aktuell i det afrikanske mesterskapet der et YouTube-klipp viser hans enorme fysikk. Et annet klipp viser at Fathi Hamad tar imot ballen og kaster i mål - med fem Gabon-spillere hengende rundt seg.

- Det blir umulig for meg å vurdere hans kvaliteter. Med det lille jeg har sett vil jeg anta at han vil slite med koordinering på håndballbanen. Han har en kjempestor fordel med høyden og han kan jo bare stå på streken og strekke armene til værs. Men for å bli en toppspiller trengs ofte mer enn bare fysikk, sier Bent Svele.


- Er herrehåndball blitt en ekstremsport?

- Håndball for herrer er nesten blitt en kampsport, ja. De beste lagene har store og sterke spillere, men det handler også om at de skal klare å klare koordinasjonen. De beste må være smidige og jeg vil tro at spillere på godt over to meter mangler noe fart, sier Svele.

Håndball-EM for herrer spilles 17. - 31. januar 2016 i Polen. Norge deltar.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!