Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballgutta banket Island: - Innstillingen var perfekt

Før OL-kvaliken.

SCORET FEM: Norges håndballherrer slo Island 34-27 tirsdag og spilte på seg en solid porsjon selvtillit foran den kommende OL-kvalifiseringen. Her ved Kristian Bjørnsen. Foto:  Jens Wolf /dpa
SCORET FEM: Norges håndballherrer slo Island 34-27 tirsdag og spilte på seg en solid porsjon selvtillit foran den kommende OL-kvalifiseringen. Her ved Kristian Bjørnsen. Foto: Jens Wolf /dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge - Island 34-27

Norges håndballherrer slo Island 34-27 tirsdag og spilte på seg en solid porsjon selvtillit foran den kommende OL-kvalifiseringen.

Norge tok sin annen seier på tre dager mot islendingene. Søndag ble samme lag slått 29-25 i den første av OL-oppkjøringskampene i Trondheim.

- Mye er bra. Innstillingen er perfekt, og vi er gode i mange faser. Samtidig er det ting å ta tak i. I dag gjorde vi for mange tekniske feil, oppsummerte landslagssjef Christian Berge overfor MAX etter kampen.

Kantspiller Magnus Jøndal var aldri redd for seieren.

- Jeg føler vi hadde god kontroll, men det var noen perioder vi falt litt i prestasjonene. Da kom de nærmere, sa han.

Erevik imponerte Islendingene hadde initiativet de første minuttene av tirsdagens kamp, men det varte ikke lenge. 2-3 ble til norsk ledelse med 5-3, og deretter var Island aldri à jour.

Ved pause sto det 15-13, og i starten av annen omgang koblet de norske gutta for alvor grepet.

Etter drøye fire minutters spill var ledelsen økt til 20-14, mye takket være målvakt Ole Erevik. Rogalendingen erstattet Torbjørn Bergerud i det norske målet ved pause og vartet umiddelbart opp med et knippe strålende redninger. Etter drøye fem minutter hadde sisteskansen like mange redninger.

De norske kantspillerne Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen beviste også at formen er upåklagelig foran den kommende OL-kvalifiseringen. Begge scoret på sine fem første forsøk og var en konstant plage for islendingene.

OL-kvalik neste Utover i annen omgang kunne den norske landslagssjefen tillate seg å prøve ut flere nye konstellasjoner både i forsvar og angrep. Den ene norske spilleren etter den andre tegnet seg på scoringslista mot et islandsk lag som tidvis gikk opp i liminga.

Norge ledet på det meste med ni scoringer, men mot slutten spiste islendingene seg noe innpå som følge av flere norske utvisninger. Med fire minutter igjen var gjestene fra Sagaøya fire mål bak. Noen fare for seieren var det likevel aldri.

I den kommende OL-kvalifiseringen skal Norge møte Bahrain, Danmark og Kroatia. Kampene skal spilles i Herning i Danmark 8.-10. april.

- Folk sier at Bahrain er walkover, men det er en vanskelig motstander. Ingen enkel oppgave. Mot Danmark på hjemmebane er vi ikke favoritt, men ser muligheter, sa landslagssjef Berge.

To lag går videre til OL fra gruppen på fire lag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram