<strong>SUPEROMGANG:</strong> Steinar Ege sto fremragende i førsteomgangen og tok da over halvparten av de tyske skuddene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SUPEROMGANG: Steinar Ege sto fremragende i førsteomgangen og tok da over halvparten av de tyske skuddene. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Håndballgutta banket Tyskland med ti mål

Utklasset storheten i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyskland - Norge 25-35.

Etter tre tap på rad - mot veldig gode lag - er Norge tilbake på vinnersporet, etter å ha knust Tyskland.

Verdensmesterne fra 2007 er ikke i nærheten av like gode denne gangen, men det er fortsatt et sterkt lag.

Og endelig lyktes Norge i 60 minutter mot bra motstand. Norge startet bra - og ble bare bedre, og det endte med timålsseier (25-35)

- Vi maler på og i dag er vi fantastiske i 60 minutter. De bytter innpå alt de har, men det hjelper ikke, sier Håvard Tvedten til TV 2.

Superomgang De norske gutta spilte en meget god førsteomgang, og ledet med fire mål (13-17) halvveis.

<strong>MÅLGARANTISTER:</strong> Håvard Tvedten scoret åtte og Bjarte Myrhol puttet sju. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
MÅLGARANTISTER: Håvard Tvedten scoret åtte og Bjarte Myrhol puttet sju. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Det var veldig mye som fungerte etter planen i Kinnarps Arena før hvilen:

• Forsvaret var godt og ikke minst var Steinar Ege fremragende. Han var god i andreomgangen mot Frankrike i går og fortsatte i dag. I førsteomgangen tok han over halvparten av de tyske skuddene.

• Norges to største målgarantister leverte. Bjarte Myrhol var sterk inne på linja og Håvard Tvedten både puttet fem. Kantspilleren var også svært delaktig i spillet med flere målgivende.

• Espen Lie Hansen og Christoffer Rambo nektet å la seg stresse av noen bomskudd, og fortsatte til det løsnet. Sondre Paulsen kom inn i VM-troppen for en skadd Lars Erik Bjørnsen, og høyrekanten scoret på to av to før pause.

- Jeg er veldig fornøyd, det er mye som fungerer. Bra i forsvar, Steinar spikrer igjen og herlig angrepsspill, sa landslagssjef Robert Hedin til TV 2 i pausen.

Klasseforskjell Ege fikk kroppen bak nesten like mange baller i andreomgangen og Norge spilte så bra i angrep at de rykket fra ytterligere.

<strong>OPPGITT:</strong> Heiner Brand løp med en knyttet neve etter dommeren da Norge slo Tyskland med ett i VM for to år siden. Han hadde litt mer kontroll på sinnet i dag, men buldret likevel en del. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
OPPGITT: Heiner Brand løp med en knyttet neve etter dommeren da Norge slo Tyskland med ett i VM for to år siden. Han hadde litt mer kontroll på sinnet i dag, men buldret likevel en del. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Dette var en flott kamp. Vi bestemte oss for å slåss for hver eneste centimeter og det klaffet i dag, sier Ege til TV 2.

Midt i omgangen var ledelsen økt til sju mål (19-26) og på det meste ledet Norge med elleve (22-33).

Rambo var like brutal som hans mer kjente Hollywood-navnebror. Spania-proffen bommet på tre av de fire første skuddene - men herjet i andreomgangen og endte med sju fulltreffere.

- Det er deilig å få slik tillit på landslaget. Det gir trygghet. Vi spilte en fantastisk kamp sammen, og jeg traff på mye, sier Rammbo til NTB.

Og Norges beste VM-spiller Bjarte Myrhol var nok en gang i verdensklasse. Sterk i midtforsvaret og bortimot feilfri framover: Han scoret sju, skaffet to straffer og sørget for fire tyske utvisninger.

FAKTA

Tyskland - Norge 25-35 (13-17)
4205 tilskuere.

Norge: Steinar Ege, Ole Erevik - Børge Lund, Erlend Mamelund 1, Johannes Hippe, Bjarte Myrhol 7, Vegard Samdahl, Frank Løke, Håvard Tvedten 8, Sondre Paulsen 4, Eivind Tangen, Einar Sand Koren 2, Christoffer Rambo 7, Espen Lie Hansen 3, Thomas Skoglund, Kristian Kjelling 3.

Toppscorer Tyskland: Michael Kraus 6.

Dommere: Stark/Stefan, Romania.

Utvisninger: Tyskland 5 x 2 min., Norge 6 x 2 min.

- Dette var en av de deiligste kampene jeg har vært med på, siden jeg har masse lagkamerater på motsatt side. Dette føles fantastisk, sier Bjarte Myrhol til TV 2.

Håvard Tvedten ble toppscorer med åtte - etter blant annet to scoringer fra distanse!

Seieren gjør at Norge ender på 5. plass i mellomspillgruppa. Det betyr en kamp om 9.-plassen på torsdag.

<strong>HELSVART FOR TYSKLAND:</strong> Det var morsomt å være norsk håndballsupporter i Jönköping i ettermiddag. Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
HELSVART FOR TYSKLAND: Det var morsomt å være norsk håndballsupporter i Jönköping i ettermiddag. Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer