Norge klar for EM i Kroatia

Håndballgutta fikk hakeslepp av 164 kilo tunge Gintaras:
- Å fy, det var spesielt

Gintaras Cibulskis ga de norske håndballgutta en helt spesiell utfordring i skjebnekampen i Oslo Spektrum i går kveld.

STOR OG STERK: Gintaras Cibulskis, her i duell med Bjarte Myrhol og Christian O'Sullivan, er en kraftplugg av den sjeldne sorten i håndballsporten. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
STOR OG STERK: Gintaras Cibulskis, her i duell med Bjarte Myrhol og Christian O'Sullivan, er en kraftplugg av den sjeldne sorten i håndballsporten. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Gintaras Cibulskis. Merk deg navnet. Eventuelt merk deg tallet: 164.

Det er antall kilo som håndballprofilen fra Litauen bærer på som toppidrettsutøver. Med sine 164 kilo forsøkte landslagsspilleren å snyte Norge for EM-billetten til Kroatia i skjebnekampen i Oslo Spektrum i går kveld.

I idretter som kulestøt og diverse kampsporter er en så solid kroppsbygning normalt, men i en idrett som håndball, hvor utholdenhet, forflytning og hurtighet er viktige egenskaper, er Cibulskis en unik spillertype.

Tønnesen: - Spesielt

Litauens nr. 10 oste tyngde i duellene mot Norge. 31-åringen er en hard mann å stoppe når han banker til med sin kraft. I sine beste stunder kan han være et mareritt å møte.

I går var imidlertid ikke en slik kamp. I Oslo Spektrum kom strekspillerens åpenbare svakheter til syne, altså tempo og forflytning, noe de norske håndballgutta klarte å utnytte i 30-20-seieren i går.

Kraftpluggen spilte utelukkende angrep mot Norge i går. Enkelte av de norske håndballgutta fikk seg en overraskelse da de måtte bryne seg på den 164 kilo tunge kraftspilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.