Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballgutta i trøbbel før EM i Danmark

Tapte klart for Qatar.

BEKYMRET?: Landslagssjef Robert Hedin har grunn til å være betenkt etter helgens oppkjøringskamper til håndball-EM. Foto: Terje Anthonsen, NTB Scanpix
BEKYMRET?: Landslagssjef Robert Hedin har grunn til å være betenkt etter helgens oppkjøringskamper til håndball-EM. Foto: Terje Anthonsen, NTB Scanpix Vis mer

Norges EM-lag i håndball måtte søndag tåle et nytt klart tap i oppkjøringen til sluttspillet i Danmark. Qatar ble for sterk og vant 34-27 i turneringen i Frankrike.

Det betyr at Robert Hedins menn slapp inn 34 mål i begge helgens kamper. Lørdag vant Danmark med knusende 34-22 etter norsk ledelse ved pause. I annen omgang scoret danskene tre ganger for hvert baklengsmål.

Også søndag var Norge godt med i første omgang, men Qatar utnyttet norske feil og skaffet seg tre måls ledelse til pause. I annen omgang slet Norge både offensivt og defensivt, og Qatars seiersmargin vokste til sju mål.

Kantspillerne var norske lyspunkter søndag. Både Steffen Berg Løkkebø (første omgang) og André Lindboe (annen omgang) leverte gode søknader om å være med i EM.

Kristian Kjelling, som gjorde comeback lørdag, sto over søndagens kamp. Målvakt Ole Erevik, som sliter med skade, spilte ingen av kampene. Heller ikke Kristian Bjørnsen (skade) eller Sondre Paulsen (hvilte) spilte mot Qatar.

Norge har en kamp igjen før EM. Vertslandet Frankrike venter tirsdag i en utsolgt hall i Le Mans i den siste kampen i turneringen.

I EM-sluttspillet skal Norge møte Island, Spania og Ungarn i gruppespillet i Aalborg.

(NTB)