BARE NESTEN: Norge og Espen Lie Hansen spilte tidvis godt i det første av to VM-playoff-oppgjør mot Østerrike i kveld, men måtte gi tapt mot slutten. Foto: Claus Fisker / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Norge og Espen Lie Hansen spilte tidvis godt i det første av to VM-playoff-oppgjør mot Østerrike i kveld, men måtte gi tapt mot slutten. Foto: Claus Fisker / NTB ScanpixVis mer

Håndballgutta kastet seg bort i slutt-sekundene - igjen

I VM-playoffen.

Østerrike - Norge 28-26 (15-16).

(Dagbladet): Christian Berge (40) har hatt en glitrende start som vikar for det norske herrelandslagslaget i håndball etter at han tok over for Robert Hedin tidligere i år.

VM-kvalik 40-åringen sto med seirer over Tyskland, Sverige (to ganger), Slovenia og Danmark siden han tok over landslaget ved siden av jobben som trener for Elverum i Eliteserien.

I kveld var det imidlertid for første gang alvor for Berges «nye Norge» da Østerrike sto på motsatt banehalvdel i VM-playoffen i Wien.

Lagene fulgte hverandre tett hele veien i Albert Schultz Eishalle, og til slutt var det østerrikerne som trakk det lengste strået.

Gode VM-sjanser Med ti sekunder igjen av oppgjøret tok Norge timeout på stillingen 27-26 til Østerrike.

De norske gutta hadde med andre ord gode muligheter til å redde uavgjort helt på tampen, men isteden ble ballen - som litt for ofte før - kastet bort, og Østerrike kontret isteden inn til tomålsseier.

Selv om det ble 26-28-tap i kveld, har de norske gutta gode sjanser til å kvalifisere seg til VM i Qatar neste år.

- Vi skal rette opp i dette. To mål (under) her er et ålreit resultat, sier Christian Berge til TV 2.

Han understreker at feilene som har en tendens til å oppstå på tampen av kampene skal lukes bort:

- Vi jobber med det, og det skal vi gjøre kontinuerlig. Vi skal ta lærdom av det slik at vi vet hva vi skal gjøre i de situasjonene der, sier Berge.

• Returkampen i dobbeltoppgjøret spilles i Sotra Arena lørdag om en uke.

TRØBBEL: Christian Berge har hatt en god start som Norge-boss, men måtte gi tapt i kveld. Foto: Claus Fisker / NTB Scanpix
TRØBBEL: Christian Berge har hatt en god start som Norge-boss, men måtte gi tapt i kveld. Foto: Claus Fisker / NTB Scanpix Vis mer