NORGES BESTE: En bestemt Espen Lie Hansen under kampen mot Polen var Norges beste og scoret åtte mål.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NORGES BESTE: En bestemt Espen Lie Hansen under kampen mot Polen var Norges beste og scoret åtte mål. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball: Norge slo Polen uten Sagosen

Håndballgutta klarte seg uten Sagosen - slo Polen 32-27

Uten Sander Sagosen på banen slet de norske håndballgutta seg til en 32-27 mot Polen.

  • Norge - Polen 32-27 (17-12)

Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød (fikk en smell i leggen lørdag) var ikke med i troppen til kampen mot polakkene. Det stoppet ikke Norge fra en god start.

Polakkene tok timeout allerede etter 2.20 minutter på 0-3. Det ble så kjapt til 0-6, 1-9 og 3-12 for et ganske svakt polsk mannskap. Inn mot pausen klarte Polen å få satt inn bunnproppen. Det sto 17-12 til Norge ved halvtid.

Polakkene utnyttet en elendig norsk start på 2. omgang og kom seg helt opp på 18-18 etter ti minutter. 212 centimeter lange Tomasz Gebala herjet i den perioden. Litt senere i omgangen kom Polen opp på 23-23.

Norge grep taket i kampen mot slutten, skaffet seg den avgjørende luken og tok hjem seieren.

Espen Lie Hansen var Norges beste utespiller i sin nåværende hjemby Herning.

Bra erstatter

Norge tapte for Danmark og slo Frankrike i turneringen før polakkene kontrollert ble sendt hjem med sitt tredje nederlag.

Det norske laget blir bare bedre og bedre og er en åpenbar gullkandidat i EM neste år.

Mot Polen eksperimenterte trener Christian Berge en del, og det ble kjørt mye uten topping av laget. Førstekeeper Torbjørn Bergerud satt på benken hele kampen.

Erstatter Espen Christensen klarte seg bra etter en helt strålende innledning på kampen for ham.

Til sommeren blir flere norsk spillere proffer i Bundesliga. Det er det samme som et enda bedre landslag.

Hvor det ender? Ikke utenkelig med en internasjonal tittel innen utgangen av 2020.

Sjelden

Første mulighet på norsk jord med Christian Berges lag kommer i april. Da går Golden Leagues tredje etappe med Frankrike, Danmark og Polen som motstandere.

- Både gutta og håndballforbundet ønsker mer på hjemmebane, men regler og avtaler med klubbene regulerer mye. Det er ikke nok ledige dager. Det er også et litt tettere program på herresiden klubbmessig enn blant jentene, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til NTB.

Han var på plass i Herning søndag, der danskene igjen trommet sammen til en fenomenal håndballfest med utsolgt hus og vel 12.000 tilskuere i kampen mot Frankrike.

Lang pause

De norske gutta spilte to kamper i Oslo i juni (EM-kval). Det betyr at det vil gå hele ti måneder fra da til neste gang de viser seg fram på hjemmebane.

- Vi er på jakt hele tiden for å vise fram både gutta og jentene, sier Lio til NTB.

Før vinterens EM i Kroatia (10.-29. januar) samles herrelandslaget i romjula. De trener beinhardt på Romerike noen dager før Golden League spilles i Frankrike i perioden 4.-7. januar. Så reiser troppen rett til Porec og oppladning før EM-åpningen mot Frankrike 12. januar.

Herre-EM i 2020 er delt mellom Norge, Sverige og Østerrike. Norge spiller sin innledningsgruppe i Trondheim.

(NTB)