Håndballgutta koste seg til EM

Slo Estland med åtte mål uten storspill.

TIL EM: Erlend Mamelund og de norske gutta gjorde jobben mot Estland, og fullførte bragden i Island i helga ved å sikre EM-billetten.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TIL EM: Erlend Mamelund og de norske gutta gjorde jobben mot Estland, og fullførte bragden i Island i helga ved å sikre EM-billetten. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

|||

Norge koste seg til 31-23-seier Estland onsdag og er klar for håndball-EM.

Før pause var det meget skrale saker av Norge. 15-13-ledelsen kan ikke ha medført annet enn litt skjenn fra trener Robert Hedin.

- Det var mange småting som ikke fungerte. Det så alle som var her. Jeg synes vi spilte godt de første 20 minuttene av annen omgang. Vi skulle gjerne ha gjort det i 60, sa trener Hedin til TV 2.

Norge giret om i perioder av 2.-omgangen, men det tok aldri av foran en fullsatt hall. Kenneth Klev ble norsk toppscorer med åtte fulltreffere. Håvard Tvedten (4) og Erlend Mamelund (3) var uvant lite målfarlige denne gangen.

Med seieren er det norske laget kvalifisert for sitt sjette EM/VM på rad. Sjetteplassen fra EM på hjemmebane i 2008 er beste resultat så langt.

I Østerrike i januar kan det forbedres. Bredden i troppen vil da kunne være bedre enn noen gang. Spillere som Kristian Kjelling, Børge Lund, Bjarte Myrhol, Johnny Jensen og Kjetil Strand forsterker.

EM spilles i tidsrommet 19.-31. januar. Trekningen skjer seinere i sommer. Etter Islands utklassing av Makedonia (34-26), er førsteplassen i gruppen i praksis tapt. Island har elleve flere plussmål enn Norge før siste omgang, hvor de møter Estland borte.

De norske gutta avslutter kvalifiseringen borte mot utslåtte Makedonia søndag. Der kommer flere av stjernene til å spares en god del.

EM-trekningen finner sted 24. juni.

(NTB)


IKKE HELT FORNØYD: Trener Robert Hedin så mye som kan rettes på før mesterskapet.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
IKKE HELT FORNØYD: Trener Robert Hedin så mye som kan rettes på før mesterskapet. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer