Håndballgutta koste seg til EM

Slo Estland med åtte mål uten storspill.

TIL EM: Erlend Mamelund og de norske gutta gjorde jobben mot Estland, og fullførte bragden i Island i helga ved å sikre EM-billetten.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TIL EM: Erlend Mamelund og de norske gutta gjorde jobben mot Estland, og fullførte bragden i Island i helga ved å sikre EM-billetten. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Norge koste seg til 31-23-seier Estland onsdag og er klar for håndball-EM.

Før pause var det meget skrale saker av Norge. 15-13-ledelsen kan ikke ha medført annet enn litt skjenn fra trener Robert Hedin.

- Det var mange småting som ikke fungerte. Det så alle som var her. Jeg synes vi spilte godt de første 20 minuttene av annen omgang. Vi skulle gjerne ha gjort det i 60, sa trener Hedin til TV 2.

Norge giret om i perioder av 2.-omgangen, men det tok aldri av foran en fullsatt hall. Kenneth Klev ble norsk toppscorer med åtte fulltreffere. Håvard Tvedten (4) og Erlend Mamelund (3) var uvant lite målfarlige denne gangen.

Med seieren er det norske laget kvalifisert for sitt sjette EM/VM på rad. Sjetteplassen fra EM på hjemmebane i 2008 er beste resultat så langt.

I Østerrike i januar kan det forbedres. Bredden i troppen vil da kunne være bedre enn noen gang. Spillere som Kristian Kjelling, Børge Lund, Bjarte Myrhol, Johnny Jensen og Kjetil Strand forsterker.

EM spilles i tidsrommet 19.-31. januar. Trekningen skjer seinere i sommer. Etter Islands utklassing av Makedonia (34-26), er førsteplassen i gruppen i praksis tapt. Island har elleve flere plussmål enn Norge før siste omgang, hvor de møter Estland borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer