<strong>UTSLÅTT:</strong> Norge klarte bare uavgjort hjemme mot Østerrike, og tapte dermed med to mål sammenlagt over to kamper i VM-kvaliken. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
UTSLÅTT: Norge klarte bare uavgjort hjemme mot Østerrike, og tapte dermed med to mål sammenlagt over to kamper i VM-kvaliken. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix Vis mer

Håndballgutta misset andre VM-kvalik på rad

Tapte for Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang på over 20 år bommet håndballgutta i to VM-kvalifiseringer på rad. 28-28-kampen mot Østerrike i dag betyr nok et mesterskap som TV-tittere.

Sammenlagt vant østerrikerne med 56-54. Bjarte Myrhol og de andre norske spillerne deppet skikkelig etterpå.

Tyskland-proffen har hatt et halvår der alt gikk mot ham i avgjørende kamper både på klubb- og landslag.

VM-sluttspillet går i Qatar i januar. Etter tomålstap i Wien var forventningene solide rundt det norske laget før avkast lørdag.

Men forskjellen på hjemme- og bortebane i internasjonal håndball er ikke lenger som den var.

Østerrikerne ledet 17-13 ved pause, og dermed var det meste av spenning borte. Norge kom opp på 16-17 like etter sidebytte, men hjemmelaget maktet ikke å fortsette helt i samme stil.

For vikartrener Christian Berge ble kvalifiseringen en gedigen nedtur. Det er likevel trolig at han får jobben på permanent basis om ikke lenge.

Håndballgutta lyktes heller ikke i EM-sluttspillet sist vinter. Det mesterskapet varte bare i tre kamper med farvel etter gruppespillet. Det gjorde at trener Robert Hedin fikk sparken.

Nesten-stempelet på håndballgutta fikk et nytt kapittel denne lørdagen.


(NTB)

Norges VM-innsats siden 1993:

1993: 13
1995: Ikke kvalifisert
1997: 12
1999: 13
2001: 14
2003: Ikke kvalifisert
2005: 7
2007: 13
2009: 9
2011: 9
2013: Ikke kvalifisert
2015: Ikke kvalifisert

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer