PASSE FORNØYD: Robert Hedin fikk det ikke helt som han håpet i VM-trekningen, men sier det ble OK for Norge.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
PASSE FORNØYD: Robert Hedin fikk det ikke helt som han håpet i VM-trekningen, men sier det ble OK for Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Håndballgutta møter Island og Ungarn i VM

- OK, sier landslagssjef Robert Hedin.

|||  Norge unngikk de største kanonene da trekningen av gruppespillet i neste års håndball-VM i Sverige ble gjort i dag.

Det kan imidlertid bli meget tøft å avansere fra et eventuelt mellomspill.

Island og Ungarn ser på papiret ut som de tøffeste motstanderne i Norges gruppe. Gruppe B består for øvrig også av Østerrike og Brasil som har flere gode enkeltresultater å vise til de siste årene. Japan, som er Norges siste gruppemotstander, bør ikke kunne by på særlig tøff kamp.

- Jeg ville heller ha havnet i Sveriges gruppe, men når det ble som det ble er det ok. Det største problemet er at vi møter lagene fra gruppe A i et mellomspill, sier landslagssjef Robert Hedin til NTB.

Gruppe A sterkest Gruppe A ser ut til å være den sterkeste i turneringen. Der spiller Frankrike, Spania, Tyskland, Tunisia, Egypt og Bahrain. I Sveriges gruppe D spiller Polen, Sør-Korea, Slovakia, Argentina og Chile i tillegg til vertsnasjonen.

Gruppe C består av Kroatia, Danmark, Serbia, Romania, Algerie og Australia.

- Jeg er glad vi ikke havnet i gruppe A da det til slutt sto mellom oss og Spania. Island og Ungarn er gode lag, Østerrike også. Men vi bør kunne komme oss videre fra vår gruppe, legger Hedin til.

Han er måtelig tilfreds med å ha fått Island som det toppseedede laget i Norges pulje

Tak på Island Norge har tidligere hatt et godt tak på islendingene i viktige oppgjør, men måtte gi tapt 34-35 i mellomspillet av årets EM.

- Vi tapte en viktig kamp sist, men vi har også spilt mange gode kamper mot dem.

Fra tidligere er 7.-plassen i 2005 Norges beste resultat i et VM-sluttspill, men håndballgutta har flere ganger vært svært nære å kvalifisere seg for semifinale.

Under forrige VM i 2009 kastet Norge bort ballen da de skulle sette den avgjørende scoringen mot Polen, og fikk i stedet et baklengsmål som sendte polakkene videre til semifinale.

(NTB)