Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballgutta nær seier i drama mot Danmark

I kamp om OL-billett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Danmark - Norge 25-25 (12-13)

(Dagbladet): De norske håndballgutta spilte uavgjort 25-25 mot Danmark og det ligger an til en thrilleravslutning i Gruppe 3 i OL-kvalifiseringen.

- Det var jevnt hele veien. Vi starter bra og Danmark er dyktige som kommer tilbake. Vi har sjansen til å avgjøre på slutten, men blir hindret av en sinnssyk redning, sier landslagssjef Christian Berge til Viasat.

Nå må Norge ha seier eller uavgjort i den siste kampen mot Kroatia i morgen. Vinneren av den matchen får OL-billett.

Kveldens kamp mot danskene ble en thriller fra start til slutt.

Kanstpilleren Magnus Jøndal hadde en supersjanse til å sende Norge i ledelsen rett før slutt, men en briljant redning av stjernekeeper Niklas Landin hindret scoring.

- Det er en fantastisk. Jøndal gjør alt riktig, han senker målvakten og skal sette ballen høyt, men målvakten redder mesterlig. Det er verdensklasse, sier Berge.

Håndballgutta imponerte ingen i seieren over Bahrain i går, men en triumf mot danskene ville sende Norge på god vei mot Rio-OL.

Norge og Danmark står nå med tre poeng før den siste kampen mot Kroatia. Kroatia har to poeng, mens sjanseløse Bahrain har null. De to beste går til OL - og Norge er sikret OL-plass med poeng i morgen.

- Danmark vinner ett poeng. Norge var det klart beste laget og burde tatt dette, sier Viasats ekspert Kristian Kjelling.

Kroatia slo Bahrain 33-22 tidligere i kveld.

Tett Lagene fulgte hverandre som skygger i starten av kampen. Norge lykkes med mye offensivt, men også danskene viste fram det offensive registeret.

Norge fikk etter hvert en liten luke og Espen Lie Hansen banket inn 10-6-ledelse etter 18 minutter.

De norske gutta holdt en knepen ledelse inn mot pause, og det danske forsvaret bedret seg i omgangens siste halvdel.

Supermål Christian O'Sullivan satte inn 13-11-ledelse rett før slutt - men et fantastisk direktefrikastmål av Mikkel Hansen sørget for at bare ett mål skilte lagene som gikk i garderoben til pause.

Norge ledet på det meste med fire i en god 1. omgang - men det var likevel helt åpent før avslutningen.

Andre omgang ble like tett og jevn som den første - og Norge klarte aldri å rykke ifra.

Dermed ble det et håndballdrama helt til siste minutt.

I morgen avgjøres Norges skjebne mot Kroatia.

UAVGJORT: Norge og Espen Lie Hansen spilte 25-25 mot Danmark. Dermed må Norge ta poeng mot Kroatia i morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UAVGJORT: Norge og Espen Lie Hansen spilte 25-25 mot Danmark. Dermed må Norge ta poeng mot Kroatia i morgen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!