Håndballgutta skal spille OL-kvalifisering i Danmark: - Passer oss fint

Turneringen blir spilt fra 8. til 10. april.

OVERRASKET: Norge søkte ikke selv om være vertsnasjonen og overrasket stort ved i det hele tatt å sikre seg en plass i kvalifiseringen gjennom fjerdeplassen i EM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Norge søkte ikke selv om være vertsnasjonen og overrasket stort ved i det hele tatt å sikre seg en plass i kvalifiseringen gjennom fjerdeplassen i EM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske håndballandslaget skal spille OL-kvalifisering i Danmark. Turneringen blir spilt fra 8. til 10. april.

- Passer oss fint det. Kort reisevei og alltid fint å være norsk i Danmark. Så jeg ser ingen problemer med det. Det beste tilfellet for oss når vi ikke fikk ha kvalifiseringen i Norge, sier Sander Sagosen til NTB.

Norge søkte ikke selv om være vertsnasjonen og overrasket stort ved i det hele tatt å sikre seg en plass i kvalifiseringen gjennom fjerdeplassen i EM.

De fleste norske landslagsspillerne ville heller spilt i Bahrain enn foran 12.000 dansker, men Det internasjonale håndballforbund (IHF) valgte Danmark som spillested.

I tillegg til Danmark og Bahrain, møter de norske håndballguttene Kroatia. By og arena i Danmark er ikke kjent ennå. De to beste fra turneringen er klar for OL i Rio til sommeren.

- Det er helt vilt fett at vi har også fått hjemmebane i herrenes OL-kvalifisering, sa sportssjef Ulrik Wilbek til forbundets hjemmeside.

Danmarks kvinnelag har hjemmebane i sin OL-kvalifisering i mars.

Slik ser kvalifiseringsgruppene for menn ut: Gruppe 1: Polen, Makedonia, Kina, Tunisia

Gruppe 2: Sverige, Spania, Slovenia, Iran.

Gruppe 3: Danmark, Norge Kroatia, Bahrain.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer