Håndballgutta skal ta medalje

Første sjanse i VM neste år.

Håndballgutta er klare for å ta steget opp i verdenstoppen. Målet er medalje innen 2008 og jobben begynner allerede i VM i Tyskland neste år.

Gunnar Pettersens mannskap slo plutselig gjennom under VM i Tunisia vinteren 2005. I januar er det igjen tid for å vise verden at Norge kan bli en håndballnasjon i toppklasse også på herresiden.

- Vi har vært heldig med puljen, selv om den er tøff. I Tunisia fikk vi flyt, og det kan være at vi klarer å gjenskape det. Målet er å ta medalje i ett av de tre neste mesterskapene, sier Pettersen til NTB.

Det betyr enten VM til vinteren, EM på hjemmebane i 2008 eller OL i Beijing samme år.

Bedre forberedt

I Tunisia-VM kom Norge på 7. plass, mens laget endte på 11. plass i EM i Sveits. Nå er spillerne imidlertid mer rutinerte i mesterskapssammenheng og stiller bedre forberedt.

- Før lurte vi på hvordan det var å være i mesterskap. Vi måtte gjette oss til hvordan det ville bli å bo lenge sammen, omtalen i avisene, og hvem som ville spille bra eller dårlig. Men nå vet vi hvem som fikser det bra og hvem vi må jobbe med. Det gjør jobben enklere for meg, og det blir også enklere for spillerne å forberede seg, sier Pettersen.

Men forskjellen mellom suksess eller fiasko kan bli hårfin. I VM venter tøffe kamper mot Danmark, Ungarn og Angola.

- Det er en pulje vi kan vinne, men samtidig bli slått ut av. Tror ikke det er slik med mange av de andre puljene. Vi er avhengig av at målvaktene er gode og at vi får fram en tydelig playmaker. Børge Lund eller Alexander Buchmann kan bli sentrale, mener «GP».


Tøffe motstandere

GUTTA SKAL TA MEDALJE: Kristian Kjelling er en av landslagets største profiler. Nå satser Gunnar pettersens menn på å ta medlaje i løpet av de tre neste mesterskapene. Her er Kjelling i aksjon mot Kroatia under EM i januar. Foto:Scanpix
GUTTA SKAL TA MEDALJE: Kristian Kjelling er en av landslagets største profiler. Nå satser Gunnar pettersens menn på å ta medlaje i løpet av de tre neste mesterskapene. Her er Kjelling i aksjon mot Kroatia under EM i januar. Foto:Scanpix Vis mer

Landslagskaptein Steinar Ege tror også Norge må spille opp mot sitt beste dersom de skal gå videre fra puljen.

- Ungarn og Danmark er to tøffe motstandere. Det er vel fifty-fifty mot Ungarn, mens Danmark er favoritten. Angola er ukjent for meg. Vi skal forberede oss så godt vi kan til de tøffe oppgavene i vente, sier Ege til NTB.

Norsk herrehåndball har utviklet seg raskt de siste årene. Stjerner som Kristian Kjelling, Håvard Tvedten og Frank Løke har stor suksess i utlandet.

Det gir selvtillit, og viser at vi har muligheter med mange gode enkeltspillere. At vi har spillere i verdens beste ligaer blir godt å ha når man bygger laget. Jobben min som landslagstrener er å få flest mulige spillere til å prestere på beste nivå, forteller Pettersen.

(NTB)