Håndballgutta slo Island

Norge _ Island 24-18. Endelig traff de norske håndballgutta målet. Da kom også seieren.

Etter å ha tapt både for Spania og Egypt ble det seier i den aller siste oppkjøringskampen foran verdensmesterskapet i Frankrike som starter om ni dager. Søndag ble det 24-18 over Island. Den seieren smakte godt. Norge trengte å få litt ekstra selvtillit foran VM.

- Vi startet kampen litt som vi gjorde i de to første kampene her i Spania. Vi traff ikke på sjansene, og da blir det vanskelig. Men Steinar Ege sto veldig bra i mål, og vi hang bra med likevel, sier Hanne Hegh, hovedleder for de norske håndballgutta.

Norge tok kommandoen etter pause og gikk tidlig opp i en 14-9-ledelse. Litt senere sto det 18-11 til Norge, og kampen var kjørt. Island tok seg aldri inn igjen, og seieren var ikke truet.

- Preben Vildalen var veldig bra i den perioden. Han ble også vår toppscorer. Men egentlig har jeg lyst til å trekke fram hele laget. Ikke minst spilte vi en veldig bra forsvarskamp. Og vi putter sjansene, vi scorer mål. Da vinner vi også håndballkamper. Denne kampen skal bli veldig god å ta med seg fram mot VM, sier Hegh.

Mandag reiser landslagsgutta til Barcelona for å trene. Tirsdag går turen tilbake til Norge og Oslo.

- Førstkommende søndag møtes vi igjen. Da reiser vi ned til Frankrike-VM, sier Hanne Hegh.

Norges første VM-kamp spilles mot Saudi-Arabia tirsdag 23. januar.

(NTB)