Håndballgutta slo tilbake etter marerittkamp

- Det var en sterk prestasjon.

SLO TILBAKE: Norges landslag i håndball for menn slo tilbake etter ydmykelsen mot Spania og avsluttet turneringen i Oviedo med 28-26-seier over Ungarn søndag. Her er landslagssjef Christian Berge.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Norges landslag i håndball for menn slo tilbake etter ydmykelsen mot Spania og avsluttet turneringen i Oviedo med 28-26-seier over Ungarn søndag. Her er landslagssjef Christian Berge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges landslag i håndball for menn slo tilbake etter ydmykelsen mot Spania og avsluttet turneringen i Oviedo med 28-26-seier over Ungarn søndag.

Lørdagens 20-38-tap for spanjolene ble en brutal nedtur for mannskapet til Christian Berge, men dagen derpå framsto Norge på en helt annen måte i sin siste kamp. Espen Lie Hansen ble norsk toppscorer med åtte mål og bidro sterkt til at håndballgutta endte på annenplass i turneringen.

Keeper Espen Christensen sto også meget godt i mål etter pause. Han ble kåret til turneringens beste målvakt.

- I første omgang tapte vi for mange dueller bakover, så Ungarn fikk skyte upresset. Det var også for mange tekniske feil. Likevel hang vi med mot et godt lag, sier Glenn Solberg i trenerteamet til handball.no.

I annen omgang fikk det norske laget bedre flyt i angrepsspillet .

- Det var en sterk prestasjon å heve seg etter prestasjonen i går, og gutta viste en fantastisk innstilling og vilje i hele turneringen, sier Solberg.

Kristian Bjørnsen ble turneringens toppscorer.

Norge innledet turneringen med en sterk seier mot VM-klare Polen, som i likhet med Spania er i siste oppkjøring til VM-sluttspillet i Qatar. Spania slo Polen 33-28 søndag og vant turneringen på hjemmebane med tre strake seirer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.