Håndballgutta usikre på hvor de står

Håper på svar.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Torsdag er det nøyaktig to uker til Norge EM-åpner mot Russland. Det er to uker gutta virkelig trenger, for det er stor usikkerhet i laget på hvor godt de vil gjøre det.

- Jeg er ikke så sikker på hvor vi står, men det er jo derfor vi er samlet nå - for å finne ut av det, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.no.

I snart ei uke har spillerne vært samlet i Drammen, og nå venter tre kamper på fire dager i Kristiansund.

- Vi trener veldig bra, så nå må vi bare få satt det ut i kamp, sier Kjelling.

Jensen på gang

Ifølge trener Gunnar Pettersen har alle treningene vært veldig bra - og én har vært sinnssykt bra. Det har han ikke vært med på før. Som regel har én trening vært elendig.

Men ikke alle spillerne har vært med på alt. Johnny Jensen trener seg gradvis opp igjen etter leddbåndskaden. Han er imidlertid sterk i trua på at han blir klar til EM.

- Jeg kjenner ikke til skaden, men må være forsiktig så den ikke blir verre. Det er vanskelig å holde igjen på treningene, så det er bra støtteapparatet passer på.

- Er du også usikker på hvor Norge står?

- Det er vi alltid litt usikre på. Og det er ikke sikkert treningskampene vil gi så mange svar heller. Det er først i EM vi vil se det, sier han til Dagbladet.no.

Sjefen i tenkeboksen

Nettopp Johnny Jensen er en av grunnene til at Gunnar Pettersen tenker mye om dagen. Norge er veldig avhengig av forsvarskjempen.

- Jeg vet mer nå enn da vi ble samlet på fredag. Men det er ikke så rart at vi er usikre. Vi har nesten ikke vært samlet alle mann på ett år, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Og det er forsvaret Pettersen tenker mest på, for han er ikke veldig bekymret for at Norge ikke skal score masse mål.

Med Glenn Solberg og Frode Hagen ute, har han også mange enveisspillere i laget. Spillertyper som er gode enten i forsvar eller i angrep.

- Det blir en utfordring å finne ut av hvordan jeg skal bruke spillerne. Noen ganger vil det lønne seg å satse på angrepet, andre ganger forsvaret. For jeg kan ikke byttet fire spillere mellom forsvar og angrep, sier han.

Heldigvis for Norge skal vi ut i fem treningskamper før EM. To mot Island, én mot Qatar og to mot Spania.

Da har forhåpentligvis Gunnar Pettersen flere svar enn spørsmål.

Debatt

Er du - som håndballgutta - usikker på hvor godt Norge kommer til å gjøre det?

KLAR TIL KAMP: Kristian Kjelling sier landslaget har vært for lite samlet til at han vet hvor de står. Men han lover likevel fullt kjør i EM.
TENKER MYE: Gunnar Pettersen er usikker på hvordan han skal bruke spillerne i EM.