BARE NESTEN: Sander Sagosen, Harald Reinkind og Norge fikk det tøft mot Kroatia i går. Dermed blir det ikke OL på Christian Berges gutter. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Sander Sagosen, Harald Reinkind og Norge fikk det tøft mot Kroatia i går. Dermed blir det ikke OL på Christian Berges gutter. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Håndballgutta var langt nede i går, men om to måneder får de en ny sjanse

VM-offensiv.

De norske håndballgutta må knekke VM- og OL-koden. Landslagssjef Christian Berge får en ny sjanse om to måneder.

Fire forsøk på rad har endt dårlig.

- På sikt så er det bra at vi får denne matchingen her med en stor gulrot i andre enden. Dette trenger vi å trene på, sier landslagssjef Christian Berge.

I juni går VM-kvalifiseringen mot OL-klare Slovenia.

- Det er ikke noen tvil om at Slovenia er et bra lag. Jeg tror ikke det betyr noe for dem om de er med i OL eller ikke.

Berge debuterte som landslagssjef i april 2014. Dette er håndballguttas mesterskapsfasit siden 2010:

Under Robert Hedin: 2010 EM: 7

2011 VM: 9

2012 EM: 13

2012 OL: Ikke kvalifisert

2013 VM: Ikke kvalifisert

2014 EM: 14

Under Berge: 2015 VM: Ikke kvalifisert

2016 EM: 4

2016 OL: Ikke kvalifisert

Rutine - Laget er på vei, men vi får reise hjem og analysere det hele. Vi har kommet et steg på veien, men det er disse situasjonene her vi trenger å trene på, sier Berge.

I juni spiller Norge for VM-plass, og etter å ha misset i to kvalifiseringer (Robert Hedin og Berge) vil en ny bom svi fælt.

- Er det viktige for Norge å komme seg til VM enn OL?

- Jeg vil gjerne være med begge steder. Så jeg skiller ikke på det. Vi trenger å spille landskamper. Det ser vi i dag (søndag).

Krise Søndag så Berge at så godt som alt skar seg fra start mot Kroatia. - Vi får en forferdelig start og ligger under 1-7. Da tar vi med oss litt adrenalin i alt vi gjør, sier Berge.

På veien mot VM-kvalifiseringen skal Norge ha to kamper mot Hviterussland. Det er ett lag de norske gutta slo i sist EM.

Flere av de norske spillerne flytter også på seg til bedre ligaer til sommeren. Dermed kan Berge se mot Tokyo-OL i 2020.

For veteraner som Bjarte Myrhol og Ole Erevik gikk det olympiske toget søndag.

(NTB)