LITE HVILE: Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød var to av Norges beste spillere i VM. Etter VM-sølvet skal spillerne rett tilbake til PSG og Flensburg. Foto: REUTERS/Annegret Hilse
LITE HVILE: Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød var to av Norges beste spillere i VM. Etter VM-sølvet skal spillerne rett tilbake til PSG og Flensburg. Foto: REUTERS/Annegret HilseVis mer

Håndballguttas råkjør: Ti kamper på 17 dager

Rett tilbake på trening med klubblag etter VM-sølvet.

HERNING (Dagbladet): Håndballandslaget reiser hjem fra VM i Danmark og Tyskland med sølvmedalje. Spillerne var skuffet etter finaletapet for Danmark (31-22), men de kan likevel se tilbake på god innsats med et råkjør i nesten tre uker.

Håndballgutta har spilt totalt ti kamper på 17 dager.

- Jeg kjenner jeg er tung i beina, sier Magnus Abelvik Rød (21) til Dagbladet.

Klar til seriestart

Storskytteren på 2,03 meter har virkelig fått et gjennombrudd på landslaget i VM. Finaleopplevelsen ble derimot ødelagt av et vondt lår.

- Ja. Jeg merket i 1. omgang at jeg ikke hang bra nok med. Jeg ga alt og prøvde mitt beste, sier 21-åringen.

Etter hardkjør i VM, venter lite hvile for spillerne.

- Jeg skal bli klar igjen til Bundesliga starter opp. Det er ingen tvil. Men nå ser jeg fram til noen rolige dager først, sier Rød til Dagbladet.

Rød spiller hos Bundesliga-lederne Flensburg, som står med 19 seirer på 19 kamper. Lagets neste seriekamp er om ei drøy uke.

- VM startet utfordrende som tredjevalg, så fikk jeg muligheten til å vise meg fram. Jeg gjorde det på en god måte, men jeg skulle gjerne fått til mer i finalen, sier Rød.

Det var i semifinalen mot Tyskland fredag kveld at Rød fikk en smell i låret. MR-undersøkelsen viste ingen muskelavrivning i venstre lår, men Rød pådro seg en liten støtskade (lårhøne).

Rett på trening

Også Sander Sagosen skal rett tilbake i trening. Allerede torsdag skal PSG-spilleren på parketten igjen. Først skal han en svipptur til Norge.

- Jeg er sliten, kroppen er sliten, hodet er slitent. Alt er slitent, forteller Sagosen.

- Det er alltid farlig når vi har vært i den VM-bobla som vi har vært i fire uker snart. Når vi sprekker den bobla så kommer alltid sykdom eller skader. Det handler om å være bevisst rundt de valgene jeg gjør og være klok, sier han.

VM har vært en kraftanstrengelse for de norske håndballheltene. Til neste VM i 2021, skal Det internasjonale håndballforbundet (IHF) gjøre store endringer.

Mesterskapet utvides fra 24 til 32 lag. Samtidig vil IHF unngå at lag spiller kamper to dager etter hverandre.

Blant annet norske spillere var kritiske til tett kampprogram tidligere i mesterskapet. Dette svarte IHF på kritikken:

- Kampprogrammet er mer kompakt enn tidligere fordi systemet med hovedrunden er på plass igjen. Uansett er regelen at et lag bare kan ha kamp to dager på rad før det skal være hviledag. Systemet for VM 2021 vil inneholde flere hviledager og færre situasjoner med to kamper på to dager, sier IHFs pressesjef Jessica Rockstroh til Dagbladet.

Trolig vil VM bli spilt over flere dager, men samtidig med færre kamper for laget som går til finalen.