Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Håndballinteressen var større før

Håndballnestor Kyvåg mener det ikke bare er billettprisene som gjør at EM er blitt spilt for halvtom hall.

LITE FOLK: Det var lite folk på tribunen da Norge kjørte over Slovenia, men ikke så lite som da Ungarn møtte Frankrike. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LITE FOLK: Det var lite folk på tribunen da Norge kjørte over Slovenia, men ikke så lite som da Ungarn møtte Frankrike. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 5145 tilskuere så Norge banke Frankrike i EM-premieren. Mot Slovenia sank tallet til 2674 i Håkons Hall på Lillehammer. Arenaen tar 9600 tilskuere.

- Det er en synd og skam. Man har bommet litt på billettprisene. Men billettprisene er en ting. En annen ting er at verden er annerledes nå enn før. I 1999 da Norge arrangerte VM var det flere tusen tilskuere på seriekamper. Vi har en kjempeutfordring med å gjenvinne interessen, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

Les også: Skofterud: - Skammelig av det norske folk

Den tidligere Bækkelaget-treneren er også kritisk til at Norges kamper bare spilles i én by.

- Sist gang så var det spredt rundt om i landet. Og når en ser hvor mange som ser Storhamar-Tertnes i serien, så bør ikke 5000 være noen overraskelse, sier Kyvåg.

Billigere i Danmark Prisene for Norges to første kamper har ligget mellom 295 kroner for de billigste og 795 kroner for de dyreste. I tillegg har et vært familiebilletter til 900.

I Larvik, som er den andre norske arrangørbyen, koster billettene 150 kr, 250 kr og 295 kr. 

I Danmark har man kunne se Norges medarrangør sine kamper for en billigere penge enn på Lillehammer. Prisene er delt inn i to kategorier: 240 kroner for de billigste og 295 kroner for de dyreste.

For selve finalen i Herning selges billettene i to kategorier: 320 og 375 kroner.

Markedssjef Gunnar Nybø forklarer forskjellen på mangel på offentlige tilskudd til arrangøren i Norge.

- I Norge har vi en annen finansiering enn i Danmark. Vi må finansiere alt med billettsalg. Danskene er i null fra start av mesterskapet. Det skyldes tilskudd fra det offentlige, forklarer Nybø til Dagbladet.

- SYND OG SKAM: - Man har bommet litt på billettprisene. Men billettprisene er en ting. En annen ting er at verden er annerledes nå enn før, sier Kyvåg til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / Scanpix
- SYND OG SKAM: - Man har bommet litt på billettprisene. Men billettprisene er en ting. En annen ting er at verden er annerledes nå enn før, sier Kyvåg til Dagbladet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Tidligere i dag valgte EM-arrangøren å dumpe prisene for enkelte billetter. 500 billetter til Ungarn-kampen i morgen og 2000 billetter til hovedrundekampene søndag, tirsdag og onsdag blir nå solgt til 175 kroner.

- Ikke bommet Nybø avviser at arrangøren har priset seg ut tidligere i turneringen.

- Nei, jeg tror ikke vi har bommet. Tidligere har vi ikke hatt seks kamper på samme sted. Vi har et bredt spekter i prisene. Noen er dyre, og så har vi veldig mange billetter til 295 kroner, sier Nybø som innrømmer at det har vært utfordringer.

- Det er midt i julestria, eksamener og avstanden til Lillehammer. Disse utfordringene har vært litt større enn forventet. Og noen synes også prisen er for høy, medgir Nybø.

Markedssjefen mener Norge ikke hadde noe annet valg enn å legge kampene til Lillehammer.

- Et av kravene var at kapasiteten måtte være på minst 8000 tilskuere, opplyser Nybø.

Markedsjefen forteller at det er budsjettert med 30 000 solgte billetter i Norge. Så langt er 25 000 solgt.

NB! Til morgendagens kamp mot Ungarn er det solgt over 7000 billetter.

2674: Bare 2674 så Heidi Løke og Norge leke med Slovenia 32-16. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
2674: Bare 2674 så Heidi Løke og Norge leke med Slovenia 32-16. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!