Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene avslører: - Vi heier på Sverige

Håper Danmark ryker ut av VM.

STØTTER SVERIGE: Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Amanda Kurtovic er tre av flere norske spillere som håper at Sverige slår Danmark i kveldens åttedelsfinale i håndball-VM. Foto: Bjørn Langsem
STØTTER SVERIGE: Mari Molid, Stine Bredal Oftedal og Amanda Kurtovic er tre av flere norske spillere som håper at Sverige slår Danmark i kveldens åttedelsfinale i håndball-VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Samtidig som Norge og Tyskland skal kjempe om en kvartfinalebillett i håndball-VM, møtes VM-vertene Danmark og nabo Sverige til en nordisk duell.

På oppfordring fra Dagbladet har et utvalg norsk spillere kommet med sin favoritt til å vinne kampen:

- Heia Sverige, sier Amanda Kurtovic.

- Sverige, sier Mari Molid.

- Jeg heier på Sverige, sier Stine Bredal Oftedal.

- Jeg har tro på Sverige, sier Kari Aalvik Grimsbø.

- Jeg har klubbvenninner på begge lagene, sier Veronica Kristiansen.

Det er likevel ingen tvil om hvilken nasjon utvalget av de norske landslagsspillerne ønsker lykke til i kveld: Sverige vinner 4-0 i Dagbladets uoffisielle spørreundersøkelse.

Nervøs Målvakt Kari Aalvik Grimsbø tror det blir et nervedrama mellom de to nordiske naboene:

- Jeg tror det blir jevnt og det blir veldig nerve i kampen. Danmark har fordel av hjemmebane, men samtidig har jeg tro på Sverige. Det er blandede følelser. Det kommer veldig an på flyten og klarer Danmark å få arenaen i ryggen, så tror jeg de tar det. Jeg kjenner spillere på begge lagene, sier Grimsbø.

Amanda Kurtovic sier det er hennes egne gener som bestemmer hvem hun heier på.

- Det er to gode lag som møtes. Jeg liker nok Sverige litt bedre. Jeg er jo halvt svensk, så da er det naturlig. Samtidig kjenner jeg flere på det laget. Men jeg heier jo litt på Sandra (Toft, dansk keeper) også, sier Kurtovic, som spiller med Sandra Toft i Larvik.

Kurtovic har forøvrig mor fra Sverige.

- Umulig Larvik-spiller Mari Molid er av samme oppfatning som klubbvenninna:

- Ja, det er en kul kamp. Jeg heier litt på Sverige. Egentlig burde jeg kanskje heie på Sandra (Toft), men jeg må nesten håpe på Sverige. Jeg tipper det er to nervøse lag, sier Molid.

Veronica Kristiansen spiller til daglig i danske Midtjylland, men våger ikke si hvem hun egentlig heier på.

- Jeg har klubbkolleger fra begge lagene. Det er nesten umulig å tippe eller si hvem jeg heier på. Jeg har tre dansker og to svensker på klubblaget. Det blir nok en tøff kamp uansett, sier Kristiansen.

Norges landslagskaptein, Stine Bredal Oftedal, innrømmer at hun holder med Sverige.

- Jeg er usikker. Det er nok bra for Danmark å gå videre, men jeg kjenner flere på det svenske laget. Derfor må jeg nok si Sverige. Der er det flere jeg er på «heier'n» med, sier Oftedal til Dagbladet.

Norge spiller åttedelsfinale mot Tyskland klokka 20.30 i kveld.

Danmark - Sverige starter 20.45.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media