Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene er vår eneste gullfavoritt

Dagbladet har vurdert alle OL-håpene. Blir det den svakeste gullfangsten siden 1984?

TERNINGKAST 6: De norske håndballjentene er regjerende mester i OL, EM og VM. De er store gullfavoritter i London. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TERNINGKAST 6: De norske håndballjentene er regjerende mester i OL, EM og VM. De er store gullfavoritter i London. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge har tatt minst to gull i hvert sommer-OL siden 1988 - seks olympiader.

I Beijing for fire år siden sørget håndballjentene, Andreas Thorkildsen og Olaf Tufte for tre medaljer av edleste sort. Og med ni medaljer totalt ble det et positivt mesterskap for lille Norge.

En drøy uke før de forestående idrettslekene i London peker håndballjentene seg ut som det eneste norske gullkortet:

Feier unna all motstand Thorir Hergeirssons jenter lekte seg til enkel seier i firenasjonersturneringen i Drammen sist uke, og de regjerende OL-, EM- og verdensmesterne er ubeseiret i siste 14 landskamper.

Håndballjentene er vant til å være favoritter i mesterskap, men i London-OL er favorittstempelet sterkere enn noen gang.

Storheter i trøbbel? For Thorkildsen og Tufte - begge olympiske bautaer med to gull hver - ser det ikke like lyst ut:

Thorkildsen måtte gi seg med en strekkskade etter tre kast i EM i Helsinki for to og en halv uke siden, hans første internasjonale mesterskap siden 2003 uten medalje.

Han har ingen seirer denne sesongen, og har «bare» 84,72 som best i sommer. Spydkasteren har valgt å stå over fredagens diamond league-stevne i Monaco av frykt for å slå opp strekkskaden.

Thorkildsen har tidligere vist at han er best når det gjelder som mest, men med usikkerheten rundt skadesituasjonen forsvarer han bare
en treer på terningen.

Enda verre er det med Olaf Tufte:

Roeren har ingen internasjonale seirer siden OL-gullet i Kina for fire år siden. De to siste seongene har vært preget av sykdom, motgang og allergiplager. I verdenscupfinalen i München for en måned siden endte han sist - hele 16 sekunder bak vinneren Marcel Hacker.

Men Olaf er Olaf; han har en egen evne til å slå tilbake. Sportslig tilsvarer medaljesjansen likevel bare en toer på terningen.

Spennende dobbeltsculler I øyeblikket rangerer Dagbladet Tuftes rokolleger Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch i dobbeltsculleren som et sterkere OL-kort.

For en måned siden gikk duoen til topps i verdenscupfinalen i München, og sikret Norges første seier i en dobbeltsculler på 12 år.

Dagbladet ser dem som spennende utfordrere i London og lander på fire øyne på terningen.

5-7 medaljer Toppidrettssjef Jarle Aambø vil ikke konkretisere noe gullmål i OL, men har hele tiden holdt seg til den uttalte målsettingen om 5-7 medaljer.

Om den målsettingen skal innfris må gode medaljekort som Eirik Verås Larsen (padling), Edvald Boasson Hagen (sykling), Tore Brovold (skyting) og Gunn Rita Dahle Flesjå (terrengsykling) innfri.

Svømmerne Sara Nordenstam og Ingvild Snildal kan også på en god dag kjempe om OL-medalje.

Alexander Dale Oen ville vært en god gullkandidat i OL, men svømmeren døde av hjerteinfarkt under et treningsopphold i Flagstaff i USA 1. mai.

Thor Hushovds OL-forfall svekker også Norges medaljesjanser i OL.

I sum ser det ikke så lyst ut for den norske OL-troppen, og Dagbladet tipper på den svakeste gullfangsten siden Los Angeles-OL i 1984.

Hva tror du? Stem i vår avstemming og si din mening i kommentarfeltet under.

// Hvem mener du er Norges største medaljehåp i OL?  Håndballjentene  Tore Brovold  Eirik Verås Larsen  Andreas Thorkildsen  Nils Jakob Skulstad Hoff & Kjetil Borch  Gunn-Rita Dahle Flesjå  Sara Nordenstam  Are Hansen  Edvald Boasson Hagen  Eivind Melleby & Petter Mørland Pedersen  Ingvild Snildal  Ole-Kristian Bryhn  Olaf Tufte  Tonje Angelsen  Jaysuma Saidy Ndure  Henrik Ingebrigtsen Se resultatet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media