Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene får ikke lov til å klemme

Redd for sykdom før VM.

JUBLER FOR SEIER: Tonje Nøstvold (f.v.), Tonje Larsen, Kari Mette Johansen, Kari Aalvik Grimsbø, Kristine Lunde-Borgersen, Ida Alstad, og Renate Urne jublet etter å ha vunnet Møbelringen Cup i går. Norge vant kampen mot Russland 27-21. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
JUBLER FOR SEIER: Tonje Nøstvold (f.v.), Tonje Larsen, Kari Mette Johansen, Kari Aalvik Grimsbø, Kristine Lunde-Borgersen, Ida Alstad, og Renate Urne jublet etter å ha vunnet Møbelringen Cup i går. Norge vant kampen mot Russland 27-21. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

|||Tine Stange er på vei ut av sykesenga og trolig aktuell for seriefinalen onsdag. Håndballjentene går nå inn i et strikt regime for å holde
seg friske.


- Jeg håper Tine kan spille. Det ser bedre ut for henne, og hun prøver trening tirsdag, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til NTB.


Antibakteriell gelé

Søndag ble sju landslagsjenter vaksinert mot svineinfluensa. Larvik-gjengen får sprøyten etter Byåsen-kampen onsdag.

- Vi gjør alt vi kan mot sykdom nå. Det betyr at spillerne forholder seg til hva som er vanlig under OL. De må ha med seg antibakteriell gelé som brukes ofte. I tillegg blir det langt på vei forbud mot håndhilsing og klemmer. Vi har også en liten utfordring i Kina. Det er luftforurensningen selv om den er mindre plagsom enn om sommeren, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

Stange måtte melde forfall til 4-nasjoners på grunn av influensalignende sykdom. Lørdag reiser hun og de 15 andre i VM-troppen til Kina. Der kan Norge vinne sin andre VM-tittel. Den hittil eneste kom i 1999.


Greie motstandere

Japan er første motstander i dette mesterskapet. Asiatene tapte 24-28 borte mot EM-sølvvinner Spania søndag. Japan falt også mot Slovenia, men klarte uavgjort mot Angola i løpet av turneringen.

Det er med andre et lag Norge bør slå greit om ikke åpningsnervene kommer helt i ulage.

De tre beste i hver gruppe går til hovedrunden. Norge, Romania og Ungarn er alles tips fra C-puljen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media