Håndballjentene grisebanket Litauen etter monsteromgang

Vant 36-19.

VANT ENKELT: Marit Røsberg Jacobsen scoret tre ganger da Norge slo Litauen 36-19 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
VANT ENKELT: Marit Røsberg Jacobsen scoret tre ganger da Norge slo Litauen 36-19 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EM-billettene var allerede sikret, men lørdag ble Litauen slått 36-19 i den siste kvalifiseringskampen til vinterens håndballmesterskap i Sverige.

Med seieren vant Norge sin EM-kvalifiseringsgruppe to poeng foran Romania. Det viktigste for de norske håndballjentene er OL i Rio i august.

Lørdag hadde norsk håndball invitert til fest i Oslo Spektrum, men håndballjentene leverte bare én godkjent omgang, og det var etter pause.

Da var det innsats i forsvar, solide avslutninger og trickskudd fra Camilla Herrem. Før pause var det ikke mye som minnet om internasjonal topphåndball.

Det kladdet til tider voldsomt for Thorir Hergeirssons jenter mot den poengløse gruppejumboen. Det var så elendig at etter 20 minutter, på stillingen 9-8, tok islendingen en timeout.

Dro ifra Inn til pause klarte de norske jentene å skjerpe spillet sitt og dro fra til 15-10. Det var spesielt Sanna Solberg som strålte i den gode avslutningen av 1. omgang.

- Vi startet OK, men så kom en periode i 1. omgang som var langt unna. Vi ville jo gjerne få det til, men evnet ikke helt. Vi er skuffet over at vi ikke løp fra og kjørte over dem. Vi føler jo at vi er klart bedre, sa Hergeirsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer