VANT ENKELT: Marit Røsberg Jacobsen scoret tre ganger da Norge slo Litauen 36-19 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
VANT ENKELT: Marit Røsberg Jacobsen scoret tre ganger da Norge slo Litauen 36-19 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Håndballjentene grisebanket Litauen etter monsteromgang

Vant 36-19.

EM-billettene var allerede sikret, men lørdag ble Litauen slått 36-19 i den siste kvalifiseringskampen til vinterens håndballmesterskap i Sverige.

Med seieren vant Norge sin EM-kvalifiseringsgruppe to poeng foran Romania. Det viktigste for de norske håndballjentene er OL i Rio i august.

Lørdag hadde norsk håndball invitert til fest i Oslo Spektrum, men håndballjentene leverte bare én godkjent omgang, og det var etter pause.

Da var det innsats i forsvar, solide avslutninger og trickskudd fra Camilla Herrem. Før pause var det ikke mye som minnet om internasjonal topphåndball.

Det kladdet til tider voldsomt for Thorir Hergeirssons jenter mot den poengløse gruppejumboen. Det var så elendig at etter 20 minutter, på stillingen 9-8, tok islendingen en timeout.

Dro ifra Inn til pause klarte de norske jentene å skjerpe spillet sitt og dro fra til 15-10. Det var spesielt Sanna Solberg som strålte i den gode avslutningen av 1. omgang.

- Vi startet OK, men så kom en periode i 1. omgang som var langt unna. Vi ville jo gjerne få det til, men evnet ikke helt. Vi er skuffet over at vi ikke løp fra og kjørte over dem. Vi føler jo at vi er klart bedre, sa Hergeirsson.

- Litauen spilte «gåhåndball», og det er klokt av dem å gjøre det. De hadde ikke en kontring på 60 minutter, de ville holde i ballen og bruke lang tid, og vi ble utålmodige.

Etter pause fant han mer å være tilfreds med.

- De spillerne som startet i 2. omgang var mer ydmyke i sitt spill, gjorde det enkelt og spilte for hverandre. Det gjorde at vi rykket ifra og vant komfortabelt, sa han.

Norge vant med sju mål i bortekampen i oktober. Lørdag dro de norske fra gjestene de ti første minuttene av annen omgang til en 12-målsledelse.

Selvtillit Thorir Hergeirsson jenter brukte kampen til å spille på seg selvtillit, og kampen om en plass i OL-troppen er også stor. Troppen skal slankes til 14 spillere, som er fire færre enn i et VM- eller EM-sluttspill.

I Heidi Løkes skadefravær syntes det som Kari Brattset leverte en god søknad i kampen om en plass på streken i det norske OL-laget, men hun fikk seg en smell i annen omgang.

(NTB)