Håndballjentene kan juble for grei VM-trekning

Spania tøffeste gruppemotstander.

REGJERENDE MESTER: Norge er regjerende mestre i håndball-VM for jenter. I 2011 slo de Frankrike i finalen. Foto: AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA / NTB SCANPIX
REGJERENDE MESTER: Norge er regjerende mestre i håndball-VM for jenter. I 2011 slo de Frankrike i finalen. Foto: AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA / NTB SCANPIXVis mer

Norge kom greit ut av VM-trekningen i håndball lørdag. Tøffeste motstander i gruppespillet blir trolig Spania.

Dermed faller VM-brikkene så smått på plass for landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han var ute på en hard løpeøkt med troppen på Island da trekningen ble foretatt.

De norske jentene er tittelforsvarere og møter også Polen, Angola, Argentina og Paraguay. Dermed ble det en pulje med litt av hvert for Norge. Polakkene slo ut Sverige i kvalifiseringen.

Nytt møte Angola er ingen ny motstander for Norge, men som regel helt overkommelig. Fra Sør-Amerika er det ikke noe å frykte.

I åttedels- og kvartfinale møter Norge lag fra gruppen med Ungarn, Tyskland, Romania, Tsjekkia, Tunisia og Australia.

Det er svært lite trolig at ungarerne ledes av trener Karl Erik Bøhn. Han var alvorlig syk i flere måneder og har akkurat startet arbeidet med å komme seg til hektene igjen.

Fire videre De fire beste fra hver av de fire puljene går til åttedelsfinale. VM spilles i perioden 6.- 22. desember med medaljekamper i Beograd.

Det skal også spilles VM i byene Nis, Novi Sad og Zrenjanin. 

(NTB)