Håndballjentene kjørte over Danmark

- Norge vinner EM, mener danskene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske håndballjentene er på autopilot mot et nytt EM-gull. Danmark var sjanseløs og ble slått 32-25 lørdag.

Nå står det norske laget med hele 19 strake triumfer siden i sommer. Lite tyder på at seiersrekken vil stoppe med det første.

Selv uten store stjerner som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Else-Marthe Sørlie Lybekk virker Norge smått overlegen halvannen uke før EM-start.

Fra sidelinjen så Jan Pytlick det han nok hadde innsett på forhånd: Norge var et par klasser for godt for hans noe ferske lag.

- Hvem vinner EM, Pytlick?

- Jeg pleier jo å si Norge. Det må jeg absolutt gjøre igjen. Romania kan kanskje være et lag å se opp for, samt Tyskland. Dersom vi får alt til å klaffe kan vi kjempe om en semifinale, sier Danmarks trener til NTB.

Hans lag jobber med ett mål for øye. EM på hjemmebane (delt med Norge) i 2010.

Lett start

Tonje Larsen styrte showet og grep hovedrollen før pause. Veteranen var drivende da Norge ordnet 18-10-ledelse halvveis.

Hadde Norge gasset for fullt også i 2.-omgangen, ville nok sifrene sett langt styggere ut for danskene. Den siste halvtimen var nemlig ikke så mye å skryte av sett med norske øyne.

<strong><B>UTKLASSET DANMARK:</strong></b> Karoline Dyhre Breivang og resten av håndballjentene hadde få problemer med Danmark i kveld, og vant komfortabelt 32-25. Foto: SCANPIX
UTKLASSET DANMARK: Karoline Dyhre Breivang og resten av håndballjentene hadde få problemer med Danmark i kveld, og vant komfortabelt 32-25. Foto: SCANPIX Vis mer

Søndag avslutter Norge 4-nasjoners mot Russland. Russerne er ribbet for både spillere (skader og landslagsnekt) og trener (Jevgenij Trefilov er nyreoperert).

Norge åpner EM i Makedonia 3. desember mot Spania. Så følger Ukraina og Portugal i en gruppe der de norske jentene er megafavoritter. Alt annet enn førsteplass vil være en kjempesensasjon.

Norge starter mesterskapet som tittelforsvar. Skulle det ende i en ny tittel, vil det være det fjerde EM-gullet (av åtte mulige) og nummer tre på rad.

Spilleselskapene er ikke i tvil. Vinneroddsen på Norge synker stadig og er nå nede i et gjennomsnitt på 1,75.

En innsats på Breiviks lag kan se ut som penger i banken.

I disse finansielle krisetider finnes det nok ikke særlig tryggere investeringer å oppdrive.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer