Håndballjentene klare for OL-suksess

- Jeg tror vi er bedre i dag enn under VM, sier landslagssjef Marit Breivik. Det lover godt for OL i Sydney. Men Trine Haltvik må trolig droppe OL.

Jentenes håndballsjef er fornøyd med situasjonen fem måneder før Sydney-OL. Forberedelsene er godt i gang. 25-26 spillere blir fulgt tett i sesonginnspurten, og kjemper om 15 ledige OL-billetter.

- Jeg tror vi er bedre i dag enn under VM. Ikke minst fordi skadesituasjonen er bedre, sier Breivik.

Trine ut?

Mye tyder på at Trine Haltvik dropper OL i Sydney. Haltvik sliter med slitasje i knærne og vurderer å avbryte proffkarrieren i Spania. Landslagstrener Marit Breivik er ikke spesielt optimistisk med tanke på Haltviks OL-deltakelse.

- Jeg har en løpende dialog med Trine. Hun sliter med slitasje i kroppen og får ikke trent skikkelig, sier Breivik til Dagbladet :på nettet.

Trine Haltvik var en av gulljentene da Norge gikk til topps i VM på hjemmebane før jul. Nå ser det ut som om drømmen om OL-gull glipper for 35-åringen.

- Det blir tatt en avgjørelse i løpet av kort tid, sier Breivik.

Nye navn

Hvilke spillere har imponert deg i år?

- Mette Davidsen og Marianne Rokne er de av spillerne som har hatt mest framgang etter VM, sier Breivik.

- Er det noen overraskelser aom banker på døra til OL-troppen?

- Monica Sandve, Janne Tuven og 1. divisionsspilleren Cecilie Thorstensen (Lisleby) er alle spennende spillere som har gjort det bra i år.

Mye Danmark før OL

Norge skal spille sju landskamper før OL-åpningen mot Danmark 17/9. Danmark kan bli motstander i tre av kampene.

Norge spiller tre kamper mot Romania i månedsskiftet juli/august. Danmark er motstander i to kamper i august. I Scandinavian Open spiller håndballjentene to kamper. Frankrike, Sverige og Danmark er alle mulige motstandere. Den siste oppkjøringskampen spilles mor Ungarn i Sydney 14. september.

thomas.kristensen@dagbladet.no