TOPPSCORER: Stine Bredal Oftedal ble sammen med Linn Jørum Sulland toppscorer da Norge møtte Nederland. 
Foto: Bo Amstrup / Scanpix
TOPPSCORER: Stine Bredal Oftedal ble sammen med Linn Jørum Sulland toppscorer da Norge møtte Nederland. Foto: Bo Amstrup / ScanpixVis mer

Håndballjentene klarte bare uavgjort mot Nederland

Sulland og Bredal Oftedal toppscorere.

Linn Jørum Sulland og Stine Bredal Oftedal ble toppscorere da Norges håndballjenter spilte 31- 31 mot Nederland søndag. I VM blir laget bare en outsider.

Uavgjortkampen kom dagen etter at samme motstander ble slått med sju mål (28-21). I begge kampene delte Sulland og Oftedal toppscorertittelen med seks fulltreffere hver.

For Norge gjenstår en 4-nasjonersturnering på hjemmebane i november. I tillegg blir det kamper mot Sverige og Brasil rett før VM.

Skadetrøbbel Norge er satt en del tilbake siden EM-gullet i fjor. Gro Hammerseng (gravid) er ikke aktuell. I tillegg tyder mye på at veteranen Tonje Larsen sier nei til VM.

Det er også en viss usikkerhet rundt Kristine Lunde-Borgersen. Hun går med gips etter et brudd i kasthånden, men kan rekke VM.

Gøril Snorroeggen spilte heller ikke i Nederland. Hun skadet ankelen like før avreise. Hun skal røntgensjekkes mandag, men det er lite trolig alvorlig.

Alle skadene gjør at Norge får begrenset mulighet til å spille inn laget. Tonje Nøstvold kom heller ikke på banen. Hun tråkket over nok en gang og fikk en vond ankel, melder TV 2.

Norge reiser til verdensmesterskapet som en outsider i medaljekampen. Siden 2006 har laget vunnet fire av seks titler (OL. VM og EM). I de to andre ble det sølv og bronse.

Testet Søndag var laget fornøyd med det offensive, men mente 31 baklengsmål var for mye. Nederlands storskytter Lois Abbingh herjet med det norske forsvaret og banket inn ni scoringer.

- Det var 5-6 mål for mange bakover. De satte oss også på prøve med sitt uortodokse forsvar, og det skapte en urytme i vårt angrepsspill. Men for oss er det nyttig å få trent på dette, og alt i alt var det en grei følelse å få med seg det ene poenget, sa trener Mia Hermansson Högdahl til handball.no.

Flere spillere med lite landslagserfaring har fått prøve seg i kampene mot Nederland. Særlig har Bredal Oftedal vist seg fram.

Troppen til VM i Brasil offentliggjøres 8. november. Mesterskapet starter 2. desember og har finale 18. desember. Tittelforsvarer Russland blir gullfavoritt.

(NTB)