POPULÆRE: De norske håndballjentene har en høy stjerne hos det norske folk. Her feirer de EM-gullet i Danmark i fjor.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
POPULÆRE: De norske håndballjentene har en høy stjerne hos det norske folk. Her feirer de EM-gullet i Danmark i fjor.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Håndballjentene knuser fotballgutta

Klart best likt av alle landslag i Norge.

Håndballjentene er klart best likt av alle landslag i Norge, viser en undersøkelse i Aftenposten. Fotballen derimot er på etterskudd.

I Sponsor Insights undersøkelse får kvinnelandslaget 5,8 i karakter (7 er best). Det kan ingen måle seg med. Nærmest er langrennslandslaget med 5,1 og alpint med 4,9. Håndballherrene får 4,8.

- Vi er blide og engasjerte. Jeg har selv alltid sett opp til håndballkvinnene, lenge før jeg kom på landslaget selv, sier Gøril Snorroeggen til Aftenposten.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har latt seg imponere av gleden håndballjentene har vist siden EM-bronsen i 1986.

- Siden har det vært en kultur i laget. I alle år har spillerne hatt glimt i øyet, et smil, levert klapp på skulderen til hverandre. Dette ligger også i forbundets verdier som er begeistring, innsatsvilje, respekt og fair play. Selv har vi laget en femte verdi - lagånd, sier Hergeirsson.

Både Håndballforbundet (4,7) og Skiforbundet (4,6) får bedre karakter enn Fotballforbundet (4,1). Herrelandslaget i fotball får 4,8, og har et stykke igjen for å skape samme begeistring som de populære håndballjentene.

(NTB)