Håndballjentene knuste Frankrike etter pause

Norges kvinnelandslag lå under ved pause, men stengte målet og utklasset Frankrike i annen omgang på vei mot 29-20-seier.

TOPPSCORER: Stine Bredal Oftedal jubler under Møbelringen cup i håndball mellom Norge og Frankrike.


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Stine Bredal Oftedal jubler under Møbelringen cup i håndball mellom Norge og Frankrike. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med seier i de to første kampene i EM-generalprøven i Stavanger ligger det an til revansj mot Russland, som i august knuste den norske gulldrømmen i OL-semifinalen. Russerne tapte lørdag med åtte mål mot Danmark.

Frankrike hang lenge med det norske laget og ledet 14-13 halvveis. På stillingen 15-15 tidlig i annen omgang stengte Kari Aalvik Grimsbø det norske målet fullstendig i nesten et kvarter, og neste gang Frankrike fikk ballen forbi henne var kampen avgjort.

Sju strake

Mens Grimsbø stoppet alt, scoret Camilla Herrem, Nora Mørk, Marit Malm Frafjord, Malin Aune, Veronica Kristiansen og Vilde Mortensen Ingstad hvert sitt mål, og da Kristiansen traff igjen sto det 22-15.

Stine Bredal Oftedal endte som Norges toppscorer i kampen med seks mål, mens Kristiansen scoret fem og Emilie Hegh Arntzen fire.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var fornøyd særlig med det defensive, men han bruker ikke store ord en drøy uke før avkast i EM.

– Jeg sier ikke at vi er i mål, langt ifra. Vi kommer til å møte bedre angrepslag enn Frankrike. Men jeg er fornøyd med det vi viste, sa han til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer