Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene knuste Portugal

Herrem toppscorer.

De norske håndballjentene slo Portugal 41-23 torsdag. Stillingen ved pause var 21-10.

Dette var en treningskamp som ikke inngår i 4-nasjonersturneringen. Lørdag møter Norge Brasil mens det ligger an til finalekamp mot Kina søndag.

Marit Breiviks elever klarte å få til et solid 5-1 forsvar. Kampen ga også rom for utprøving av andre forsvarsformasjoner.

- I deres utvisningsperioder spilte vi 3-3 forsvar der vi presset dem høyt på banen. Det lyktes vi delvis godt med, sa assistenttrener Thorir Hergeirson.

Konsentrasjonen var på topp hos de norske spillerne gjennom hele kampen, helt fram til sluttminuttene, da falt den noe. Det ga portugiserne muligheten til score mer enn 20 mål. Det er noe de norske trenerne ikke var så tilfredse med.

I mål sto Terese Pedersen i første omgang, mens veteranen Heidi Tjugum var bakerste skanse etter hvilen.

- Terese hadde nok et noe jevnere forsvar foran seg, men begge målvaktene gjør en godkjent kamp, opplyste Hergeirson.

Han trakk også fram Isabel Blanco som gjorde en god forsvarskamp. Hun gikk foran i duellene og bandt sammen forsvaret.

KAPTEINEN TILBAKE: Gro Hammerseng var tilbake mot Portugal, og kvitterte med fem mål. Kampens toppscorer var likevel Byåsens Camilla Herrem. Foto: SCANPIX
KAPTEINEN TILBAKE: Gro Hammerseng var tilbake mot Portugal, og kvitterte med fem mål. Kampens toppscorer var likevel Byåsens Camilla Herrem. Foto: SCANPIX Vis mer

Ellers var Gro Hammerseng tilbake på laget etter å ha stått over kampen mot Tyrkia. Landslagskapteinen stoppet på fem mål. Norsk toppscorer ble Camilla Herrem med sju.

Else-Marthe Sørlie, som var norsk toppscorer mot Tyrkia, sto over kampen mot portugiserne.

Lagets store mål er OL i Beijing der Norge er nestfavoritt bak verdensmester Russland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media