Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene måtte slite for seier

Norges håndballjenter fikk en tøffere oppgave enn ventet mot Danmark i kvinnenes første OL-kamp. Brukbare avslutninger av begge omganger førte likevel til seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tittelforsvarer Danmark, anført av lagkaptein Tonje Kjærgaard og Camilla Andersen, viste langt fra overbevisende spill, men tjente godt på slurv hos nordmennene. Angrepsspillet til Kjersti Grini og co var under pari, og også i forsvar skurret det stygt til tider.

De rød-hvite fikk den åpningen de trengte for å henge med i kampen. To kjappe scoringer og et par redninger av keeper Lene Rantala satte press på Norge, som ikke klarte å få spillet til å flyte.

Måltørke

Tekniske feil og mislykkede avslutninger preget de norske jentene i starten av kampen. I løpet av det første kvarteret maktet Norge bare å notere ett spillemål og to straffer.

Drøyt ti minutter før pause ledet Danmark med tre mål, men da begynte det norske spillet å sitte bedre. Forsvaret fungerte, Norge fikk et par kontringsmål og kom på høyde med danskene i løpet av to minutter. Samtidig fikk keeper Heidi Tjugum klaff på noen redninger. Norge dro ifra.

Kristine Duvholt satte inn Norges siste mål før hvilen, 10-7 til gullhåpene.

2. omgang begynte nesten på samme måte. Danmark fikk hente inn ledelsen i løpet av 10 minutter, men Norge kom kjapt tilbake og tok tilbake ledelsen.

Jevnt

Likevel ble det aldri ordentlig dreis på angrepsspillet, og lagene fulgte hverandre jevnt mot slutten, med Norge et par mål foran.

Norge gikk opp til 19-16 da det gjensto ett minutt. Danmark fikk slippe til med én scoring til, og Norges siste angrep ble uten scoring.

Håndballjentene er gjennom en av grunnspillets tøffeste kamper. Tirsdag venter vertsnasjonen Australia i håndballhallen i Olympic Park.

(NTB)