Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene raknet mot Frankrike

Én omgang i himmelen for Norge.

SEIERSLØSE: Karoline Dyhre Breivang og Norge tapte alle kampene i Golden League-turneringen i Danmark. I dag ble det 22-27 mot Frankrike.
Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
SEIERSLØSE: Karoline Dyhre Breivang og Norge tapte alle kampene i Golden League-turneringen i Danmark. I dag ble det 22-27 mot Frankrike. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer

I én omgang kjørte Norge over Frankrike med skuddkåte Karoline Næss (25) i EM-humør søndag. Så raknet spillet fullstendig både for Næss og Norge, som gikk seiersløse ut av Golden League-turneringen.

Norge tapte kampen 22-27 og sto igjen med fasit null seirer, en uavgjort (mot Russland) og to tap (mot Danmark og Frankrike) etter firenasjonersturneringen i Danmark. Frankrikes eneste seier kom mot nettopp Norge.

Starten la opp til alt annet enn norsk depping. I løpet av tolv minutter snudde Karoline Næss' selvtillit fra bunn til topp. Skytterdronningen prikket det som trolig blir EM-billett med fem scoringer på ti forsøk.

- Jeg synes at de som var med her la inn en god søknad om å få bli med til EM. Men vi må vurdere mer av helheten fra denne helgen samt det daglige som skjer framover i klubbene før noe blir bestemt, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 2.

EM-uttaket offentliggjøres først 6. november.

Viste skyttervilje Selv om uttellingen definitivt kunne og burde ha vært bedre, viste Stabæk-spiller Næss sterk skuddvilje og langt på vei evne til å styrke den norske kanonaden i tittelforsvaret om to måneder.

De ferskeste norske landslagsjentene viste i innledningen usikkert spill, blottet for selvtillit. Og Karoline Næss var «verstingen» som bommet på sine første tre skuddforsøk.

I fjerde og femte forsøk satt imidlertid skuddene for Næss til 4-2-ledelse.

To nye bomskudd fulgte før Stabæk-spilleren dundret inn 6-5-målet også.

Selvtillitsbruddet var snudd til «Grini-glans» og det rene skyttershowet i løpet av tolv minutter.

Men lykken snudde etter pause. Norsk tremålsledelse 14-11 til pause var spist opp og snudd til 19-20 ved halvspilt annen omgang. Da hadde Næss bommet på tre skuddforsøk, og bommet hadde også Charlotte Mordal og Mari Molid.

Toppscorer Paule Boudouin fikk herje fritt foran en nesten hjelpeløs Katrine Lunde Haraldsen i Norges mål, og Frankrike var til slutt fem mål foran.

Syke- og skaderammede Norge hadde fortsatt bare tolv spillere tilgjengelig etter at Kristine Lunde-Borgersen og Kamilla Sundmoen røk ut med hver sin skade fredag. Den tynne og til dels ferske troppen må ta mye skyld for landslagets nedtur direkte etter OL-gullsuksessen.

Ledige plasser Minst fire ledige plasser i Norges tropp skal fylles til håndball-EM om to måneder. Utfordrerne hadde ikke vist seg fram tilstrekkelig før den siste landskampen søndag innen EM-uttaket. Kamilla Sundmoen og Linn Gossé var vage unntak. Karoline Næss viste seg fram positivt i siste forsøk.

FRA TOPP TIL BUNN: Karoline Næss og Heidi Løke var toneangivende før pause, men sluknet etterpå. 
Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
FRA TOPP TIL BUNN: Karoline Næss og Heidi Løke var toneangivende før pause, men sluknet etterpå. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer

EM spilles i Serbia 4.- 16. desember. Norge er regjerende mester etter triumfen over Sverige (25-20) i danske Herning for to år siden. Romania tok bronsemedaljene i 2010.

I årets EM er Norge i gruppe med Ukraina, Serbia og Tsjekkia.

Norge åpner EM mot vertsnasjonen Serbia 4. desember i Beograd.

Frankrike regnes som en tittelutfordrer og er i gruppe med Sverige, Danmark og Makedonia.

Norge har vunnet de siste fire håndball-EM for kvinner: 2004 i Ungarn, 2006 i Sverige, 2008 i Makedonia og 2010 i Danmark og Norge.

Før det ble Norge mester i Nederland i 1998.

Kun i 2000 endte Norge utenfor seierspallen (6.-plass).

(NTB)