FORTELLER OM OL-LIVET: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal bor på rom i OL-landsbyen. Dagbladet har bedt håndballjentene forteller om hvordan det egentlig er å bo under et OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FORTELLER OM OL-LIVET: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal bor på rom i OL-landsbyen. Dagbladet har bedt håndballjentene forteller om hvordan det egentlig er å bo under et OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Håndballjentene røper fra OL-landsbyen: - Noen sagde døra i to

De norske landslagsspillerne forteller om å bo i deltakerlandsbyen: Noen går i søvne, noen får ikke vasket håret.

  • Norge - Nederland kl. 1630

RIO (Dagbladet): De norske håndballjentene skal spille om bronsemedalje i ettermiddag etter det skuffende tapet mot Russland i semifinalen.

BRONSEJAKT: Håndballjentene møter Nederland i ettermiddag norsk tid. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRONSEJAKT: Håndballjentene møter Nederland i ettermiddag norsk tid. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

OL nærmer seg for alvor slutten og spillerne har bodd sammen i rundt tre uker i deltakerlandsbyen i Rio de Janeiro. Det har selvsagt ført med seg noen morsomme - og litt spesielle historier. I dagene før OL startet fikk nemlig boforholdene i deltakerlandsbyen massiv internasjonal kritikk.

Her er håndballjentenes egne erfaringer fra rommene:

- Det er noen smålekkasjer her og der. Dosetet er litt skjevt. Jeg vil kanskje gi det en firer på terningen. Det kunne godt vært bedre, men det går ikke utover nattesøvnen min. Jeg har bare fått noen myggstikk, sier Mørk til Dagbladet.

- Bare myggstikk...?

- Haha, du tenker på zika? Jeg tar ingen sorger på forskudd, sier Mørk og ler.

Mørk deler rom med landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

- Jeg trives veldig godt i deltakerlandsbyen. Det er noen småting... Det er litt vannlekkasje og sånn. Men ingenting slik at det ikke går an å bo der, sier Oftedal om rommene.

ROMVENNINNER. Emilie Hegh Arntzen (t.v.) og Amanda Kurtovic. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ROMVENNINNER. Emilie Hegh Arntzen (t.v.) og Amanda Kurtovic. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Går i søvne

Amanda Kurtovic og Emilie Hegh Arntzen har også vært romvenninner gjennom tre uker.

- Det er litt annerledes, men det går bra. Vi har det fint sammen, trener mye og spiller håndball. Vi kunne bodd i telt uten å klage, sier Kurtovic.

SOVEROM: Slik ser noen av rommene ut i OL-landsbyen. Foto: EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT
SOVEROM: Slik ser noen av rommene ut i OL-landsbyen. Foto: EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT Vis mer

Hun fortsetter:

- Emilie går litt i søvne. Hun kan stå opp klokka 2 på natta og si at vi må gå til frokost, pressetreff og sånne ting, ha-ha. Eller er aircondition det eneste som ikke fungerer hos oss, sier Kurtovic.

OL-debutant Arntzen forteller:

- Det er greit. Rommene er små og det er varmt. Aircondition funker ikke helt, men vi har fått ei ny vifte, sier Arntzen.

Kuttet døra

Duoen på venstre side av håndballbanen: Venstrekant Sanna Solberg og venstreback Veronica Kristiansen er romvenninner.

- Da vi kom var mye halvveis. Nå begynner ting å bli ordentlig. De første dagene gikk det ikke an å lukke døra på rommet. Dagen etter var det noen som hadde tatt bort døra og sagd vekk den nederste delen. Døra var sagd i to. Det var et litt morsomt syn. Verandadøra er det ikke mulig å lukke. Det er ikke mye å klage på, men vi lo litt av det med døra, sier Solberg til Dagbladet

Kristiansen følger opp:

- Jeg trives veldig godt, det er kult å være i en landsby der alle er utøvere. Dritkult! Airconditionen vår startet å lekke - og vi får ikke igjen Verandadøra, men det er ikke noe problem. Vi mister ikke nattesøvnen, sier Kristiansen med et smil.

I OL-LANDSBYEN: Camila Herrem og Veronica Egebakken Kristiansen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I OL-LANDSBYEN: Camila Herrem og Veronica Egebakken Kristiansen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Heldige Herrem

Katrine Lunde og Camilla Herrem har lang fartstid på landslaget og deler rom.

- Jeg trives godt i deltakerlandsbyen, men det er viktig å gå i matsalen og til «fitness» når det er lite folk ute. På rommet til Katrine (Lunde) og meg er det helt fint. Ingen problemer. Vi har nok vært heldige, sier Herrem.

Romvenninne Lunde forteller.

- Det er kanskje noen ting jeg trodde kunne vært bedre. Rommene er helt greie. Vi har ikke hatt noen problemer med vårt rom, enda, sier Lunde.

LITE VANN: Ida Alstad forteller at det er dårlig trykk i dusjen i deltakerlandsbyen. Derfor vasker hun håret etter kampene i Future Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LITE VANN: Ida Alstad forteller at det er dårlig trykk i dusjen i deltakerlandsbyen. Derfor vasker hun håret etter kampene i Future Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Vasker ikke håret

Trønderne Ida Alstad og Mari Molid har fått mest spilletid i forsvar i OL. De forteller:

- Jeg og Marit (Malm Frafjord) bor på bøttekottene i hver vår side av leiligheten. Det er blitt en egen sjarm med det. Det er veldig dårlig trykk i vannet. Så å vaske håret går bare på kampdag, da vi er i håndballhallen, he-he, sier Alstad.

Molid utdyper.

- Det var helt sikkert en mye bedre standard i London. Men jeg var ikke der og skal ikke klage, sier Molid.

Største noensinne

Deltakerlandsbyen i Rio ligger tett på Olympic Park, der blant annet håndball, tennis og svømming arrangeres. Årets landsby er den største noensinne med kapasitet til 17 950 personer. Den består av totalt 3 604 leiligheter fordelt på 31 bygninger.

Her bor flere av verdens aller største idrettsstjerner og det er lagt mye vekt på sikkerhet. Journalister og andre må gjennom en sikkerhetskontroll - akkurat som på en flyplass. Ifølge arrangøren er det rundt 500 sikkerhetsvakter i nærheten.

Norges bronsefinale mot Nederland starter klokka 16.30 norsk tid.