Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene seiret i Thorir-debuten

Slo Kroatia med ribbet mannskap.

DEBUT-SEIER: Thorir Hergeirsson og håndballjentene vant islendingenes første kamp som norsk landslagssjef. Her fra trening i Holterhallen i Nannestad. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
DEBUT-SEIER: Thorir Hergeirsson og håndballjentene vant islendingenes første kamp som norsk landslagssjef. Her fra trening i Holterhallen i Nannestad. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Det var Thorir Hergeirssons første kamp som landslagssjef. Hans forgjenger Marit Breivik ledet laget 418 ganger i perioden 1994-2009.

— Det er alltid en god følelse å vinne. Det var mange positive aksjoner av våre ferske spillere, ledet av en stabilt god kaptein i Kristine Lunde, sa Hergeirsson til NTB.

Seieren i Kroatia var aldri truet. Norge tok tidlig kommandoen og ledet 18-12 til pause. Etter hvilen spilte landslaget seg opp til en sjumålsseier.

Forsvaret sattDet norske forsvaret satt godt, og framover på banen gikk det for fort for de kroatiske vertene. Linn Kristin Riegelhuth ble toppscorer med seks fulltreffere.

— Vi hadde godt forsvarsspill og godkjent målvaktsspill av Kathrine Lunde Haraldsen og Terese Pedersen (en omgang hver), sa landslagstreneren.

Det var ikke bare Hergeirsson som fikk debutere fredag. Inga Berit Svestad fikk sine første landslagsminutter.

Hun takket for tilliten ved å levere blant annet to mål.

Mangler mangeHergeirsson mangler en rekke høyaktuelle spillere for tiden:

Kari Aalvik Grimsbø, Tonje Larsen (begge ferie), Linn Jørum Sulland (forkjølet), Camilla Herrem (skadd), Gøril Snorroeggen, Gro Hammerseng, Katja Nyberg (alle i opptrening etter skader) og Isabel Blanco (landslagspause),

Lagene møtes igjen søndag. Da spilles kampen i Pula.

— Vi har flere forbedringsoppgaver for enkeltspillere og laget til den kampen, sa Thorir Hergeirsson etter seier i første kamp som norsk landslagssjef.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media