Håndballjentene slet seg til seier i Kiev

Med et reservepreget lag hanglet EM-klare Norge seg til 26-21-seier borte mot Ukraina. Håndballjentene slet med å få relasjonene til å sitte i Kiev.

DEBUT: Moa Högdahl fikk sin debut for Norge i 26-21-seieren borte mot Ukraina. Foto: Genja Savilov / AP / NTB scanpix
DEBUT: Moa Högdahl fikk sin debut for Norge i 26-21-seieren borte mot Ukraina. Foto: Genja Savilov / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge står med full pott etter fem av seks kvalifiseringskamper, men det var ikke mange plusser fra onsdagens oppgjør utover to nye poeng og debutene til Moa Högdahl og Ingvild Bakkerud.

Før pause var det norske laget stort sett bakpå i målprotokollen. Først etter 24 minutter var Norge i føringen da Jeanett Kristiansen endelig fikk treff og ordnet 9-8. Vipers-spilleren slet ellers med uttellingen i første omgang.

Nye fjes

De norske jentene forsvarte seg for høyt i åpningen. Det førte til flere baklengsmål og mye jaging, men etter en viktig justering ble det bråstopp for det ukrainske målrushet i siste halvdel av førsteomgangen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tok med seg tre nye fjes i kamptroppen. Moa Högdahl og Ingvild Bakkerud fikk hver sin A-lagsdebut før pause. Bakkerud kunne raskt juble for scoring. Kort tid etter sitt innhopp ga hun Norge 10-8. Det skjedde to minutter før pausesignalet lød i den ukrainske hovedstaden.

Bakkerud forlater i sommer moderklubben Skrim Kongsberg til fordel for danske Odense. Der skal 22-åringen spille under trenerlegenden Jan Pytlick.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer