Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene slo Spania

Enkel seier i Paris.

Norges kvinnelandslag i håndball kjørte over Spania fra første angrep lørdag. Marit Breiviks lag vant til slutt 33-23.

Vigdis Hårsaker ble toppscorer med sju mål. Spania var laget som slo Norge i VM i fjor. Det ga også spanierne OL-plass mens de norske jentene måtte bli hjemme.

Spania har siden VM mistet noen nøkkelspillere og har ikke samme styrke nå. Norge skaffet seg tidlig en sikker ledelse.

- Spania er inne i et generasjonsskifte. De spilte også et flatt 6-0-forsvar i en hel omgang. Det behersker de ikke. Vi tok kommandoen med en gang. Kjersti Beck var god i mål. Ute på banen fortsatte Kristine Lunde det positive spillet, sier landslagstrener Marit Breivik til NTB.

Lagene møtes i EM-kamp lørdag neste uke. Etter hva som ble vist i dag, har ikke Norge all verden å frykte. Men ingen av lagene var nok interessert i å vise fram alle sine hemmeligheter rett før EM.

Katja Nyberg sto over på grunn av en ryggskade.

I morgen spiller Norge sin siste oppkjøringskamp før EM. Det skjer mot Frankrike. Norge spiller da for en ny turneringsseier, etter 36-25 over Nederland i første kamp. Også Frankrike har vunnet sine to første kamper. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media