<strong>HAR DRAGET:</strong> Ingen har bedre drag på TV-seerne enn håndballjentene. I snitt fulgte 1 611 000 VM-finalen mot Frankrike i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HAR DRAGET: Ingen har bedre drag på TV-seerne enn håndballjentene. I snitt fulgte 1 611 000 VM-finalen mot Frankrike i går. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Håndballjentene smadret Idol-Tones seerrekord på TV 2

Historiske seertall. - Jubelen står i taket her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ingen nyhet at håndballjentene har et sjeldent grep om det norske TV-publikummet.

Men aldri før har så mange nordmenn sett på TV 2 som under gårsdagens VM-finale, der Norge knuste Frankrike 32-24: 

I gjennomsnitt hadde kampen 1 611 000 seere. Det toppet seg rundt kampslutt, da over to millioner fulgte sendingen. Bestenoteringen lyder på 2 056 000 klokka 21.43. På det tidspunktet hadde TV 2 en markedsandel på 82,4 prosent.

- Det er helt vanvittig. Folk var optimister her, men dette overgår alle forventninger. Ikke bare setter vi ny seerrekord, vi smadrer faktisk rekorden, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Den gamle seerrekorden på TV 2 stammet fra Idol-finalen i 2005, da Jorun Stiansen slo Tone Damli Aaberge. Det programmet hadde 1 475 000 seere.

<strong>MISTET REKORDEN:</strong> Idol-finalen mellom Jorun Stiansen og Tone Damli Aaberge var inntil i går tidenes mest sette program på TV 2. 
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
MISTET REKORDEN: Idol-finalen mellom Jorun Stiansen og Tone Damli Aaberge var inntil i går tidenes mest sette program på TV 2. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Av sportsprogram tronet VM-finalen mellom Danmark og Norge i 1997 øverst inntil i går, med 1,39 millioner seere. Deretter fulgte en EM-kamp mellom de norske fotballgutta og Slovenia fra 2000, og så håndballfinalen mellom Norge og Frankrike fra 1999.

Vegard Jansen Hagen rapporterer om høy stemning i mediehuset da de første tallene fra researchavdelingen kom i formiddag.

- Jubelen sto i taket her. Det er utrolig stort. Vi må sende en stor takk til håndballjentene som har gjort et fantastisk mesterskap. Gang på gang viser de seg å ha et helt spesielt publikumstekke. De slutter aldri å imponere når det gjelder grepet de har på seerne. På en dag som denne synes jeg også det må gå an å si at TV 2 har bidratt til festen, sier han.

- Hva tror er grunnen til håndballjentenes store appell blant TV-seerne?

- For det første er de best, det er en grunnleggende forutsetning. For det andre er det usedvanlig glade jenter, som gir masse av seg selv. Og så tror jeg tidspunktet er veldig bra. Dette er tradisjon, det er nasjonal førjulseufori, som de også scorer veldig høyt på. Det favner hele familien, fra oldefar til oldebarn. Det ligger en kraft i det som gir denne typen seertall, sier Jansen Hagen.

Håndballjentene smadret Idol-Tones seerrekord på TV 2

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer