Håndballjentene spilte uavgjort mot Brasil

Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund.

REDDET UAVGJORT: Kristine Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund mot Brasil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REDDET UAVGJORT: Kristine Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund mot Brasil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjerende OL- og verdensmester Norge reddet uavgjort 29-29 i sluttsekundene mot Brasil da håndballjentene startet OL-oppkjøringen torsdag.

Thorir Hergeirssons jenter hadde tilsynelatende brukbar kontroll på søramerikanerne gjennom det meste av kampen, men inviterte brasilianerne til fest i sluttminuttene.

Da mindre enn ti minutter gjensto av kampen, sørget Heidi Løke for norsk 27-24-ledelse, men effektive Brasil tok vare på flere norske gavepakker og ledet med ett mål da bare tolv sekunder gjensto.

- Sløste Hergeirsson tok ut målvakt Katrine Lunde Haraldsen, og sju jenter stormet i angrep for å redde uavgjort. Et par sekunder før slutt banket tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen inn 29-29 og reddet kvelden med sin eneste scoring i kampen.

- Egentlig en ganske typisk treningskamp for vår del. Vi jobbet bra, men rotet og sløste litt for mye. Det var positivt at vi greide å avslutte kampen på en god måte, sa målvakt Katrine Lunde Haraldsen til NTB.

Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med åtte mål og rundet med det 300 landslagsmål i karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer