Håndballjentene spilte uavgjort mot Brasil

Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund.

REDDET UAVGJORT: Kristine Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund mot Brasil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REDDET UAVGJORT: Kristine Lunde-Borgersen scoret i kampens siste sekund mot Brasil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Regjerende OL- og verdensmester Norge reddet uavgjort 29-29 i sluttsekundene mot Brasil da håndballjentene startet OL-oppkjøringen torsdag.

Thorir Hergeirssons jenter hadde tilsynelatende brukbar kontroll på søramerikanerne gjennom det meste av kampen, men inviterte brasilianerne til fest i sluttminuttene.

Da mindre enn ti minutter gjensto av kampen, sørget Heidi Løke for norsk 27-24-ledelse, men effektive Brasil tok vare på flere norske gavepakker og ledet med ett mål da bare tolv sekunder gjensto.

- Sløste Hergeirsson tok ut målvakt Katrine Lunde Haraldsen, og sju jenter stormet i angrep for å redde uavgjort. Et par sekunder før slutt banket tvillingsøster Kristine Lunde-Borgersen inn 29-29 og reddet kvelden med sin eneste scoring i kampen.

- Egentlig en ganske typisk treningskamp for vår del. Vi jobbet bra, men rotet og sløste litt for mye. Det var positivt at vi greide å avslutte kampen på en god måte, sa målvakt Katrine Lunde Haraldsen til NTB.

Linn Jørum Sulland ble norsk toppscorer med åtte mål og rundet med det 300 landslagsmål i karrieren.

Ny sjanse Brasil får ny seiersmulighet allerede lørdag i en returkamp i OL-arenaen, der alvoret starter først 28. juli. Norge er tittelforsvarer i OL etter seier i Beijing for tre og et halvt år siden.

- Brasil er ingen dårlig motstander, og vi liker ikke å tape selv treningskamper. Målet var å jobbe med angrepssystemer, og det lyktes vi godt med, sa Norges stjernemålvakt.

Etter OL-gullet er det blitt ytterligere tre mesterskapstriumfer for de norske håndballjentene på fire forsøk: EM-gull i 2008 og 2010 samt VM-gull i fjor.

Kun 14 spillere får plass i Norges OL-tropp. Ettersom 16 spillere deltok i VM, betyr det at flere verdensmestere kommer til å bli vraket til London-OL.

OL-trekningen finner sted først om tre måneder.

(NTB)