Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene startet EM-kvaliken med seier

I den antatt vanskeligste kampen.

TOPPSCORER: Karoline Dyhre Breivang scoret seks mål på sju forsøk mot Romania. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Karoline Dyhre Breivang scoret seks mål på sju forsøk mot Romania. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Romania - Norge 23-25.

Norge vant den første kvalifiseringskampen foran håndball-EM for kvinner 2014. Håndballjentene imponerte ikke, men sikret en viktig seier i den på papiret vanskeligste kampen i gruppa selv om mange unge spillere slapp til.

- Vi får igjen for yngrearbeidet på rekrutteringslandslag. Jentene kjenner systemet vårt, sier en fornøyd landslagstrener Thorir Hergeirsson til Viasat 4.

Han var mest fornøyd med forsvarsarbeidet, og glad for full uttelling foran et engasjert rumensk hjemmepbublikum.

- Det er ikke veldig mange lag som henter to poeng i Romania, det har det aldri vært.

Blant de unge som fikk mye spilletid, var Nora Mørk som var tilbake på landslaget etter nesten tre års skadeopphold.

- Jeg har drømt om denne dagen i mange år. Jeg fikk spille masse, og det var kjempegøy. Det var fantastisk å være tilbake, sier Mørk, som scoret fire mål.

Norges kvalifiseringsgruppe består av tre lag. I tillegg til kveldens kamp og returkampen på søndag i Sotra Arena, skal de spille to kamper mot Hviterussland i mars.

De to beste lagene i gruppa går til EM, og Hviterussland skal i utgangspunktet være en enkel motstander.

Spenning Romania og Norge fulgte hverandre tett i målprotokollen gjennom første omgang, med Norge gjerne ett eller to mål foran. Karoline Dyhre Breivang scoret 10-11-målet rett før pause, og den ledelsen holdt Norge til 11 minutter før slutt. Da utliknet Romania til 18-18, og deretter ble det en spennende avslutning.

Lagene scoret annenhver gang til Katrine Lunde, som ikke hadde hatt noen stor andreomgang, vartet opp med en viktig redning på stillingen 22-23 to minutter før slutt. Györ-lagvenninna Heidi Løke økte den norske ledelsen i det påfølgende angrepet.

Langt steg mot EM Romania reduserte til 23-24, men Breivang scoret 23-25 et halvminutt før slutt, og sikret norsk tomålsseier.

- De presser oss på slutten, og har mange rutinerte spillere. Når de har et så engasjert publikum, er det klart de har lyst til å vise seg fram. Jeg synes vi står imot bra, sier Dyhre Breivang til Viasat 4.

Etter kveldens resultat, skal det et aldri så lite håndballmirakel til om Norge ikke skal være representert i sluttspillet i Ungarn og Kroatia neste år.

Men før det er det VM i Serbia i desember. Der er Norge i innledende gruppe med Polen, Angola, Spania, Argentina og Paraguay.

STERKEST: Det må mer enn fire rumenere til for å stoppe én Heidi Løke. Strekspilleren scoret fire mål for Norge i kveld. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix
STERKEST: Det må mer enn fire rumenere til for å stoppe én Heidi Løke. Strekspilleren scoret fire mål for Norge i kveld. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling