Håndballjentene tapte etter 15 strake seire

Rekka ble brutt mot Ungarn.

Etter 15 strake triumfer landet de norske gulljentene på baken. Ungarn ble for sterke med 32-27 i en fartsfylt kamp.

Forrige tap kom mot Sverige i begynnelsen av august. Norge får ikke godkjent i noen del av spillet i dag.

Baklengsmålene var i overkant mange, og framover ble det misbrukt for mange avslutninger. I tillegg var de tekniske feilene i perioder tilbake for fullt.

Norge hadde det tungt i store deler av førsteomgangen. Det så stygt ut på 7-10, men fire raske norske mål ga ledelse for første gang. Det sto 15-15 etter 30 minutter.

Bernadett Ferling ga de norske en vond start på annen omgang. Med tre kjappe mål sto det plutselig 18-15.

Norge fightet seg tilbake igjen, men ungarerne rykket unna for godt kort etter. Anita Görbicz satte inn 26-23 i tomt bur. For en sjelden gangs skyld sprakk Norges opplegg med å ta ut keeper til fordel for utespiller.
Utklasset
I samme periode kom det også flere norske bomskudd. På 23-28 var løpet definitivt kjørt selv om Norge spurtet godkjent mot slutten.

En fullsatt hall (3000 tilskuere) kunne juble over ungarsk seier mot EM-vinnerne. Da lagene møttes i EM før jul, vant Norge 34-31.

Mesterskapets beste keeper Katrine Lunde ble byttet ut etter halvspilt kamp. Hun åpnet tamt, men klarte seg godkjent etter hvert. Erstatter Kjersti Beck hadde ingen lett oppgave bak et norsk lag på defensiven.

Best hos Norge var Else-Marte Sørlie Lybekk, Tonje Nøstvold og Gøril Snorroeggen. Alle hadde flere fine scoringer, og til sammen scoret de 15 av Norges mål.

TOPPSCORER: 
Else-Marte Sørlie Lybekk ble norsk toppscorer med seks mål, men det holdt ikke til seier mot Ungarn. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Else-Marte Sørlie Lybekk ble norsk toppscorer med seks mål, men det holdt ikke til seier mot Ungarn. Foto: Scanpix Vis mer

Kari Mette Johansen, som var en ren scoringsmaskin i åtte EM-kamper, gikk av banen uten scoring etter om lag en halvtime.


Manglet flyt
Norge manglet generelt flyt i angrepet, og Ungarn demmet meget godt opp for de fryktede norske kontringene med aggressivt spill over hele banen.

Ungarsk kvinnehåndball har stått sterkt i mange tiår, men til tross for stort talent og meget gode lag er det bare blitt en internasjonal tittel (EM 2000) siden 1965.

Den norske Ikast-duoen Gro Hammerseng og Katja Nyberg står over Ungarn-kampene. De skal bare være med på EM-evalueringen i Førde i dagene som kommer.

Der møtes lagene igjen lørdag.

(NTB)