Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene valset over Tyskland

Viste lovende OL-form.

IMPONERTE: 
Sanna Solberg, Heidi Løke og de norske håndballjentene jublet etter seieren over Tyskland.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IMPONERTE: Sanna Solberg, Heidi Løke og de norske håndballjentene jublet etter seieren over Tyskland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges kvinnelandslag i håndball slo Tyskland 35-28 i turneringen på hjemmebane torsdag.

Silje Solberg fikk muligheten mellom stengene fra start. Hun leverte varene innledningsvis, men fikk etter hvert litt for dårlig hjelp av forsvaret da tyskerne var gode og effektive og utnyttet kontringsmulighetene.

Kampen om målvaktsplassen blir tøff framover. Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde vil også være med. Det blir bare tatt ut to målvakter til OL i Rio.

Det sto 16-15 til Norge ved pause etter en litt svak åpning og tysk ledelse med 3-1. De norske jentene scoret ikke før det var gått ti minutter.

Etter hvilen fikk det norske laget også skikk på forsvarsspillet. Katrine Lunde, som hadde tatt over i målet, reddet stort sett det som kom. Norge gikk fra 16-16 til 26-21.

Strek Heidi Løke bommet mye innledningsvis, men fikk etter hvert avslutningene til å sitte og endte med sju mål som norsk toppscorer.

Glassverket-spilleren Kari Brattset slet lenge med å score sitt første landslagsmål da hun tok over for Løke på strek. Hun hadde to stolpetreff før ballen endelig satt i nettet.

Etter en timeout greide Tyskland å knappe ned Norges ledelse til tre mål. På nytt klarte Thorir Hergeirssons utvalgte å dra fra med fem mål, og til sist ble seieren veldig klar.

Norge møter Brasil lørdag og avslutter turneringen i Langhus mot Spania søndag.

Regler Det vil bli innført nye regler i håndball fra 1. juli, men disse skal testes ut under denne turneringen. Den viktigste endringen gjelder bruk av en ekstraspiller istedenfor målvakt. Denne kan etter de nye reglene ha samme draktfarge som de andre spillerne på laget.

Ved skade på en spiller vil denne få tre angreps karantene hvis det kreves behandling utenfor banen. Det er også ny praksis når det gjelder passivt spill, blått kort og spillet i siste minutt som er endret til 30 sekunder.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart