JUBEL: Amanda Kurtovic skjøt Norge til seier i aller siste sekund i OL-testen mot Frankrike søndag. Det ga 25-24-triumf etter en tordentale fra treneren like før. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Amanda Kurtovic skjøt Norge til seier i aller siste sekund i OL-testen mot Frankrike søndag. Det ga 25-24-triumf etter en tordentale fra treneren like før. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Håndballjentene vant thrillerkamp i siste sekund:
- Jeg var litt irritert da

Det ga 25-24-triumf etter en tordentale fra treneren like før.

Amanda Kurtovic skjøt Norge til seier i aller siste sekund i OL-testen mot Frankrike søndag. Det ga 25-24-triumf etter en tordentale fra treneren like før.

Søndag var det stort sett jevnt hele veien. For begge lag fortsatte uttestingen før OL.

Seks minutter før slutt (22-24) var landslagssjef Thorir Hergeirsson forbannet. Han plantet taktikkblokka i stolen og dro fram time out-kortet etter en ny norsk teknisk feil.

Det ga uttelling, delvis i spill uten norsk keeper. Tre Norge-mål på rappen ga seier. Kurtovic fikk ballen med halvannet sekund igjen og scoret sikkert fra kanten.

- Jeg var litt irritert da. Det var egentlig en liten vekker, og de svarte med å gjøre som de skulle, sier Hergeirsson til NTB.

- Hva med Marit Malm Frafjords situasjon?

- Vi bruker henne mye for at hun skal bli kjent med spillet vårt. Det skal vel veldig mye til for at vi ikke trenger henne inn (i troppen), sier Hergeirsson.

Det endelige uttaket kan komme allerede mandag.

Mange

OL spilles med kamper annenhver dag. Det er trolig en fordel for Norges motstandere. De norske jentene har i VM og EM ofte dratt nytte av tettere spilleprogram.

Mot slutten av mesterskapene (EM og VM) gir det ikke sjelden Norge mulighet til å løpe fra konkurrentene.

Sju-åtte lag ser ut til å kunne ta gullet denne gangen. Skal det blir Norge for tredje gang på rad, må keeperne opp på sitt ytterste. Kari Aalvik Grimsbø er førstemålvakt før Brasil-avreise.

På tribunen

Norge spilte søndag uten storstjernen Heidi Løke. Hun må være forsiktig de neste sju til ti dagene på grunn av en liten strekkskade.

Verken hun eller landslagslege Nils Ivar Leraand virker urolige.

- Jeg er ikke bekymret (for å rekke OL-starten) i det hele tatt, sier Løke til NTB.

- Jeg er veldig optimistisk på at Heidi er på banen i den første kampen i OL, sier Leraand til NTB.

Skade

Frankrikes Blandine Dancette ble brakt av banen på båre tidlig i kampen. Hun har trolig pådratt seg en nakkeskade og virket nær å besvime før hun ble tatt hånd om ute på banen.

Norge spiller sin første OL-kamp lørdag 6. august mot vertsnasjon Brasil.

Så følger Spania, Angola, Montenegro og Romania.

(NTB)