DANSELØVE: Emilie Hegh Arntzen er håndballjentenes danseløve og humørspreder. Det legger hun heller ikke skjul på i treningsrommet mellom kampene. Video: Norges Håndballforbund / Håndballjentene Vis mer

Emilie Hegh Arntzen danser:

Håndballjentenes danseløve: - Nei, har du sett videoen?!

Danset seg til håndballgull i fjor. Nå skal dansen tilbake i EM-troppen.

BREST (Dagbladet): Videoen øverst i artikkelen er ikke hentet fra kulissene til «Skal vi danse», men fra treningsrommet til håndballjentene i EM.

Norge er endelig på vinnersporet i EM - og Tsjekkia ble smadret mandag kveld. Bakspiller Emilie Hegh Arntzen (24) viser også at danseformen er god.

- Nei, har du sett den videoen?! sier Arntzen til Dagbladet og ler.

Arntzens akrobatiske bevegelser er blitt en slags seiersdans for håndballaget. Det hele startet i garderoben før 8-delsfinalen mot Spania i VM for ett år siden. Og Norge danset seg helt fram til VM-gullet. Slik ble Arntzens ritual en oppskrift på triumf for laget. Men foran årets EM-start var dansen borte - og mot Tyskland i åpningskampen ble det som kjent et surt 32-33-tap.

På trening foran Tsjekkia-kampen viste Arntzen igjen «Skal vi danse»-potensial. Og rett etterpå kom EMs første norske seier.

SKAL VI SCORE: Emilie Hegh Arntzen er god på håndballbanen og på dansegulvet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKAL VI SCORE: Emilie Hegh Arntzen er god på håndballbanen og på dansegulvet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jo, i VM i fjor ble det en greie som jeg måtte gjøre før hver kamp. Det er egentlig bare tull, men nå må jeg kanskje fortsette med det i EM, sier Arntzen til Dagbladet.

- Du har rytme?

- Jeg blir flau. Men det er bare for å skape god stemning. Nei, jeg vil ikke skryte av sambarytmer i slekta sier Vipers-spilleren.

Humørspreder

Arntzen står med seks scoringer på to EM-kamper og har vist fram skytterarmen ved flere anledninger. Samtidig som å være en av lagets storskyttere, har hun fått rollen som en gledesspreder innad i laget.

- Emilie byr på seg selv, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

- Emilie er definitiv en person som skaper god stemning og har en morsom kommentar på lur. Hun drar ofte fram noen danse-moves, sier EM-debutant Henny Reistad til Dagbladet.

Emilie Hegh Arntzen selv forteller:

- Jeg liker å spre god stemning i gruppa. Det er sånn jeg er som person. Jeg har ikke danset før kamp så langt i EM, men jeg vurderer å gjøre comeback før Romania-kampen, sier hun.

- Hvordan slå Romania?

- Vi møter et mye bedre lag enn vi har gjort så langt. Forsvarsspillet begynner å sitte nå, og vi må levere på et høyt nivå, sier Arntzen.

Press

De norske håndballjentene har press på seg videre i EM. Etter tapet i åpningskampen må de omtrent vinne resten av kampene. Seier mot Romania kan gi gruppeseier og en enklere vei videre.

Skulle det norske laget gå videre uten poeng i ryggen, er sjansen for å nå semifinalen svært liten. Dette er forutsetningene for Norges del før onsdagens avslutning i pulje D, utarbeidet av NTB:

Fire poeng med til hovedrunden: Tsjekkia slår Tyskland og Norge slår Romania.

Tre poeng: Tsjekkia slår Tyskland og Norge spiller uavgjort mot Romania.

To poeng: Tyskland slår Tsjekkia og Norge slår Romania.

Et poeng: Tyskland tar minst et poeng mot Tsjekkia og Norge spiller uavgjort mot Romania.

Null poeng: Tyskland klarer minst uavgjort mot Tsjekkia og Norge taper for Romania.