Håndballjentenes føtter avgjør i VM

Raske norske føtter skal gi VM-semifinale. Susann Goksør tror på norsk seier mot Sør-Korea i morgen.

- Vi må få fart på beina fra start av. Hvis ikke er Sør-Korea over oss med en gang, sier Susann Goksør til NTB.

Landslagskapteinen var best da Norge slo sørkoreanerne like før VM.

- Den innsatsen teller ikke noe nå. Motstanderen har sikkert notert seg noe om meg også. Men det ligger an til mye rom å jobbe i. Det er noe jeg liker, fortsetter Goksør.

Eget spill

Etter seks timer på toget tørnet den norske troppen inn på spillerhotellet, og det var bare å stille seg opp rom-køen sammen med morgendagens motstandere.

Goksør var med på en liten forvandling i åttedelsfinalen. Nå sikter hun mot en fortsettelse, men kun på Norges premisser.

- Vi må spille som alltid med rytme og oppbygging av mange angrep. Blir vi med på Sør-Koreas stil med avslutninger hvert 15. sekund går det ikke bra.

Ny verden

Norge kommer fra et møte med et østerriksk lag et par hakk svakere enn mange i den norske troppen er villig til å innrømme.

Omstillingen til kjappe asiater blir stor, og kampen er i særklasse den vanskeligste i VM så langt.

- Farten og tempoet blir mye høyere nå. Sør-Korea er uortodokse og litt annerledes enn de fleste lag. Men vi har slått dem før, og drar fordel av de to kampene like før VM. Nå kjenner vi rytmen i spillet deres.

Tunge tap

Sørkoreanerne har gitt de norske håndballjentene de tyngste nesestyverne siden gjennombruddet i 1986. Dobbeltutklassingen fra Barcelona-OL (16-27 og 21-28 i finalen) var det verste.

Norge og Sør-Korea har møttes fem ganger i mesterskapssammenheng de siste ni sesongene - med én norsk triumf (21-18 i 93-VM på hjemmebane).

(NTB)