Håndballjenter skjelt ut av foreldre

Flere 15-årige jenter skal ha blitt kalt «horer» av foreldre på motstanderlaget under en håndballturnering i Trondheim.

Kampen mellom Stjørdals/Blink og Surnadal utviklet seg til et skikkelig munnhuggeri søndag, skriver

Adresseavisen.

Da Surnadal tapte kvartfinalen i 15-årsklassen 7-9 ble Stjørdals/Blink-jentene utskjelt av taperlagets foreldre. Nå sender Stjørdals/Blink en en klage på oppførselen.

Trener Robert Aarsborg karakteriserer munnbruken som grisete, og faren til ei jente på laget letter enda mer på sløret.

- Jeg er mildest talt sjokkert. Datteren min gråt og fortalte at hun og flere andre spillere hadde fått slengt ukvemsord etter seg. Tenk deg hvordan det føles for en 15-åring å bli kalt hore av et voksent menneske, sier faren som av hensyn til datteren vil være anonym.

Trener Aarsborg forteller at flere av håndballjentene brøt sammen etter hetsen og at Stjørdals/Blink vil forfølge saken.

- Jeg mener at det er på sin plass med en advarsel og irettesettelse til Surnadal. Man kan ikke oppføre seg slik, sier Aarsborg til avisa.

Surnadal-leder Inger Johanne Vasskog sier hun ikke hørte kommentarene fra foreldrene, men skal ta det opp med klubbens foreldregruppe.

Kampens dommerobservatør Jan Tveråbakk fikk ikke med seg utskjellingen etter kampslutt.

- Men slike ting må vi komme til livs. Hadde vi oppdaget tegn til usømmelig opptreden, ville vi ha grepet inn overfor laglederne, sier Tveråbakk.

(Dagbladet.no)

<B>HARDT Å VÆRE HÅNDBALLSPILLER</B> Her forsøker Heidi Tjugum å passe på målet. I kampen mellom Kampen mellom Stjørdals/Blink og Surnadal var det foreldrene til ungdomspillerne som laget de største problemene.