SIKKER I SIN SAK   Håndballpresident Karl Arne Johannessen er helt sikker på at ingen har skadet hans venn, Niels Hertzberg.Foto: Erlend Aas / Scanpix
SIKKER I SIN SAK Håndballpresident Karl Arne Johannessen er helt sikker på at ingen har skadet hans venn, Niels Hertzberg.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Håndballpresident er rystet etter Hertzberg-oppslag

Får støtte av flere tidligere kollegaer.

(Dagbladet): Tidligere i dag kom det fram at brasiliansk politi etterforsker dødsfallet til tidligere generalsekretær i Håndballforbundet Niels Hertzberg. Hertzberg var også gift med Marit Breivik, tidligere landslagstrener i håndball.

Karl-Arne Johannessen, håndballpresident og nær venn av  Hertzberg, er i sjokk etter oppslagene. Han er sikkert på at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

- Det er utenkelig at det har skjedd noe kriminelt. At politiet nå etterforsker saken er en standard prosedyre, sier Johanessen til Dagbladet.

Sikre kilder
Johannessen har vært i kontakt med flere personer nært paret de siste dagene. Og han er ikke i tvil.

 GAMLE VENNER:  De to vennene har en lang historie. Her ser de at at Sandjefjord tar NM-tittelen sammen med kong Harald. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
GAMLE VENNER: De to vennene har en lang historie. Her ser de at at Sandjefjord tar NM-tittelen sammen med kong Harald. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Jeg har sikre kilder på at det ikke har skjedd noe galt, og sitter på hele hendelsesforløpet etter fallet, forklarer Johannessen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet erfarer, var Hertzberg bevisst i timene etter fallet. To venner, som bodde i det samme private leilighetskomplekset som Hertzberg, var også med han i de timene, uten at noen av dem skal ha blitt fortalt at noen hadde påført Hertzberg skader.

Vet du hvem som var sammen med Hertzberg etter fallet?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier håndballpresidenten.

Lite hyggelig
Tor Lian, tidligere president i den europeiske håndballforbundet, kjente Hertzberg i over tjue år. Han liker ikke dagens oppslag.

 GODE VENNER: Tor Lian hadde god kontakt med Niels Hertzberg.           FOTO:REUTERS/Oleg Popov
GODE VENNER: Tor Lian hadde god kontakt med Niels Hertzberg. FOTO:REUTERS/Oleg Popov Vis mer

- Det er lite hyggelig å få sånne mistanker i etterkant, sier Lian.

Tror du det kan ha skjedd noe kriminelt?

- Det er ikke mitt sterke felt. Men jeg er i hvert fall helt sikker på at Niels ikke var innblandet i noe. Det må ha vært noen som har overrasket ham hvis det har skjedd noe, sier Lian, som presiserer at han ikke har hørt noe konkret om situasjonen som utspilte seg i Brasil.

Tenker på Marit
Roar Bogerud satt i hovedstyret i Håndballforbundet, og var lagleder både for herre- og damelandslaget, mens Niels Hertzberg var aktiv i Håndballforbundet

Bogerud, som nå er leder i Buskerud Idrettskrets, beskriver Hertzberg som en god venn og en ildsjel, som han har hatt god kontakt med.

MISTENKELIG DØDSFALL: Marit Breiviks ektemann Niels Hertzberg (innfelt) døde 1. mars i år under en ferietur i Brasil. Nå har brasiliansk politi startet etterforskning av dødsfallet. Foto: NTB Scanpix, Norges Håndballforbund
MISTENKELIG DØDSFALL: Marit Breiviks ektemann Niels Hertzberg (innfelt) døde 1. mars i år under en ferietur i Brasil. Nå har brasiliansk politi startet etterforskning av dødsfallet. Foto: NTB Scanpix, Norges Håndballforbund Vis mer

- Det er forferdelig at han gikk bort. Niels var fortsatt ung og sprek, sier han på telefon med Dagbladet. Bogerud vil ikke spekulere i detaljene rundt bortgangens av hans gamle kollega og venn.

- Det er tragisk nok at han er borte. Niels betydde så mye for norsk håndball, og løftet det opp til en stor idrett nærmest på egen hånd, sier Bogerud.

- I dag går tankene til Marit (Breivik red.anm.) og resten av familien. Noe mer vil jeg ikke kommentere.

Dagbladet har vært i kontakt med flere som hadde styreverv med Hertzberg. Ingen ville kommentere saken.