- Håndballsmilet mitt ser litt annerledes ut, etter å ha «mistet to fortenner»

TV 2 mister hjemlig serie og landskamper.

RADARPAR: TV 2 håndballkommentator Harald Bredeli (t.v) og ekspertkommentator Bent Svele får stadig færre håndballkamper å kommentere. Nå har TV 2 mistet den hjemlige serien og en rekke landskamper for begge kjønn til konkurrenten Discovery, som har tv-kanalene MAX og Eurosport. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
RADARPAR: TV 2 håndballkommentator Harald Bredeli (t.v) og ekspertkommentator Bent Svele får stadig færre håndballkamper å kommentere. Nå har TV 2 mistet den hjemlige serien og en rekke landskamper for begge kjønn til konkurrenten Discovery, som har tv-kanalene MAX og Eurosport. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at TVNorge-eier Discovery Networks og Norges Håndballforbund har inngått en toårsavtale om tv-rettigheter for norsk landslagshåndball og den hjemlige eliteserien for både kvinner og menn.

Kampene vil bli sendt på MAX og den nye norske sportskanalen Eurosport Norge, som lanseres 3. september. For landslagene dreier det seg om rundt 50 landskamper - men ingen mesterskap.

- Videreutvikle opplevelsen - Vi er meget fornøyde med avtalen som nå er på plass med Discovery. De har bevist at de satser stort, både med en ny norsk sportskanal og ikke minst de fremtidige OL-rettighetene. Discovery satser offensivt på å videreutvikle opplevelsen knyttet til våre klubb- og landskamper med studio og tilstedeværelse på samtlige kamper. Dette vil løfte produktet ytterligere til glede for mange håndballinteresserte nordmenn, sier Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

- Folkekjær idrett Sportssjef Jan-Erik Aalbu i TVNorge og Discovery Networks gleder seg også til å ta fatt på oppgaven.

- Håndball er en av landets mest populære og folkekjære idretter og har potensial til å samle veldig mange mennesker foran skjermen. Dette er en kjempefin rettighet, som vi gleder oss stort til å sette i gang å jobbe med, sier han.

VM på TV 2 Discovery Networks overtat dermed rettigheter som TV2 har hatt i lang tid.

TV 2s håndballstemme, Harald Bredeli, tar nyheten med fatning, men legger ikke skjul på at de har mistet mange håndballrettigheter de siste åra.

- Vi har nærmest hatt monopol på håndballen i et dusin år, så det er naturligvis litt spesielt å miste rettigheter, sier han til Dagbladet.

EM-sluttspillene for 2016 og 2018 har havnet i Viasat sine hender. Og Champions League-håndballen mistet TV 2 til samme konkurrent før sist sesong.

Nå ryker altså den hjemlige håndballen og en rekke hjemlige landskamper også for kanalen.

Men de som setter pris på entusiasmen og engasjementet til Harald Bredeli og hans ekspertkommentator Bent Svele trenger ikke å tre inn i en umiddelbar sørgeperiode:

TV 2 har fortsatt VM-rettigheter for 2015 og 2017 - og OL-rettighetene i Rio neste sommer.

- Varm mat - Håndballsmilet mitt mistet ei fortann da vi mistet EM-rettighetene. Nå som vi mister den hjemlige serien, så mister jeg ei fortann til, så håndballsmilet mitt ser litt annerledes ut nå, ja, sier Harald Bredeli.

Han er vant til at rettigheter skifter hender raskt i tv-verdenen. Og med en stor amerikansk eier som tar for seg i det norske rettighetsmarkedet, så er konkurransen tøffere enn noen gang.

- TV-rettigheter er varm mat. Du kan gafle i deg i to, tre, fire år, så gjenstår det å se om du får påfyll, eller om du må forlate bordet småsulten på mer, sier Bredeli.

- Fortsatt mat på bordet Det er bare to måneder siden det ble klart at Discovery bladde opp 1,3 milliarder euro - 11,7 milliarder kroner, for OL-rettigheter for perioden 2018-2024.

Det var rettigheter som TV 2 selv slo kloa i fra NRK for 2014 (Sotsji) og 2016 (Rio).

Harald Bredeli kommenterer også mye fotball på TV 2, og er ikke redd for å få lite å gjøre selv om nye håndballrettigheter glipper ut av hendene på TV 2.

- Noe av vårt daglige brød er borte, men det er fortsatt mat på bordet, så det er ingen fare for at jeg skal bli slankere med det første.