Håndballspiller døde på trening

- En forferdelig tragedie.

ÅLESUND (Dagbladet) Et ungt håndballtalent døde av hjertesvikt under trening i Ålesund mandag kveld, skriver Sunnmørsposten.

Det var en ung herrespiller hos 2.-divisjonsklubben Ålesund Håndballklubb som ble rammet under treningen i Fagerlihallen.

En lege var på plass i umiddelbar nærhet, men til tross for at gjenoppliving ble forsøkt og at en ambulanse kom raskt til stedet, sto ikke livet til å redde.

- Dette er bare en forferdelig tragedie. Jeg er tom for ord. Alle mine tanker og medfølelser går til familien og hans nærmeste pårørende, sier en preget ÅHK-trener Lars Johansen, til avisa.

Johansen var selv til stede på treningen i går kveld og opplevde alt på nært hold:

- Jeg har ikke lyst til å gå mer i detaljer om hva som skjedde. Det er bare ufattelig trist. Familien ønsker ro, sier Johansen til Dagbladet.

Klubben kommer til å arrangere en uformell minnestund i kveld for trenere, spillere, andre i klubben og de som føler et behov. Det er også opprettet et kriseteam i klubben for å ta vare på de involverte.

- Vi kommer også til å ha en offisiell minnestund om noen dager, men det må vi komme tilbake til, sier håndballtreneren.

Klubben har avlyst kommende helgs kamp til kvalifiseringsspill for neste sesongs 2. divisjon.

- Akkurat nå betyr håndball ingenting. Alt som betyr noe er å ta vare på hverandre.

Klubbens kaptein, Bjørn Birkevold, ønsker ikke å kommentere den tragiske hendelsen.

- Vi spillerne ble enige i går om at vi ikke ønsker å gi noen uttalelser til media nå, sier han til Dagbladet.