BEST OGSÅ UTEN BALL? Steffen Stegavik var på banen da Norge ble EM-klare med seier mot Hellas i sommer. Nå skal han prøve seg på rulleski. Foto: Ned Alley / Scanpix
BEST OGSÅ UTEN BALL? Steffen Stegavik var på banen da Norge ble EM-klare med seier mot Hellas i sommer. Nå skal han prøve seg på rulleski. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Håndballspiller tror han slår Johaug på rulleski

Forrige utfordrer spiste sko.

(Dagbladet): Kirkebakken Grand Prix er et årlig rulleskirenn over 200 meter. I morgen arrangeres det for tiende gang, med de fleste norske skistjernene på startstreken i Hamar.

Denne gangen deltar også flere håndball- og fotballspillere. Én av dem tror han til og med skal tukte verdensmester Therese Johaug, skriver Østlendingen.

- Jeg kan jo ikke tape mot jenter, sier Norge- og Elverum-spiller Steffen Stegavik.

Vil bite fra seg Ifølge avisa sier bakspilleren med 42 landskamper det på fleip, men han mener alvor når det gjelder å stake bakken opp raskere enn Johaug.

- 200 meter med slak oppoverbakke? Jeg har gått på rulleski i Meråker tre ganger tidligere, og håper å kunne bite fra meg, sier Stegavik.

Når Dagbladet ringer og spør 27-åringen om han virkelig tror på seier er håndballspilleren bittelitt mer forsiktig.

- Jeg har ikke lyst til å si at jeg skal slå henne, jeg har ikke peiling på hvordan jeg er på rulleski. Men jeg skal ikke være så ravende ille. Jeg tror jeg har en sjanse, jeg håper jo det, sier Stegavik.

SHOWRENN: Therese Johaug deltok med rulleski også under et showrenn på Rådhusplassen i Oslo i sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SHOWRENN: Therese Johaug deltok med rulleski også under et showrenn på Rådhusplassen i Oslo i sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Dessuten var mannen som også spiller fotball for Strindheim ute og trente på rulleski i går kveld, lånt av kombinertløper Mikko Kokslien.

- Jeg skal ikke gå ikke gå i den fella som han i motbakkeløpet, som skulle spise noe hvis han ikke vant. Jeg er ikke så dum, for jeg vet ikke hva jeg går til. Men jeg gir aldri opp før det motsatte er bevist, sier Stegavik til Dagbladet.

Skospising Når Stegavik sier «felle» tenker han på skiensmannen som utfordret 23-åringen opp slalåmbakken i Holtardalen i april. Skiensmannen med stor kjeft endte opp med å spise sine egne sko.

Ved siden av Johaug stiller også skistjerner som Marit Bjørgen, Petter Northug, Øystein «Pølsa» Pettersen og Tobias Angerer opp i showløpet som starter kl. 17.30.

Også skiskytterverdensmester Tarjei Bø kommer - etteranmeldt.

HamKam-spillerne Ivar Rønningen og Tore Andreas Gundersen prøver seg også på små hjul, sammen med Stegaviks håndballkompiser fra Elverum, Ulrik Balstad og Jon Emil Bakken.

Showrennet er slik at distansen gås på tid først, i par. Så får de åtte raskeste fra hvert kjønn fortsette til kvartfinaler.

Kan bli håndball- og skiduell Altså blir det neppe en direkte duell mellom Johaug og Stegavik, men man skal aldri si aldri.

GOD PÅ SYKKEL: Therse Johaug gikk til topps i Sørlandsparken Grand Prix i juli. Foto: Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
GOD PÅ SYKKEL: Therse Johaug gikk til topps i Sørlandsparken Grand Prix i juli. Foto: Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke rom for det, men vi synes det er spenstig gjort av Stegavik. Vi kommer til å la dem konkurrere på tid, i utgangspunktet. Men vi ser det an, om det er mulig å lage en duell ut av det. Det kan hende at det blir det, sier arrangementsansvarlig Avle Christen Bjørn til Dagbladet.

Ved siden av selve konkurransen skal det også gås en Golden Mile med herreløperne, samt stafett mellom Norge og Finland på kvinnesiden, skriver Norges Skiforbund.

- Rennet er fin reklame for skisporten og arrangørene har fått en tradisjon i arrangementet. Dette er også siste gangen mange av løperne våres er samlet før de lengre høydeoppholdene, sier langrennssjef Åge Skinstad til nettstedet.