Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Håndballstjernas baby-nyhet får danskene til å undre: - Hvorfor gjør du dette nå?

Estavana Polman og Rafael van der Vaart venter barn - men håndballspilleren lover å komme tilbake på banen.

BLIR FORELDRE: Fotballspiller Rafael van der Vaart og håndballspiller Estavana Polman annonserte nylig at de blir foreldre. Polman forteller at hun skal raskt tilbake til håndballbanen. Foto: JENS KALAENE/dpa
BLIR FORELDRE: Fotballspiller Rafael van der Vaart og håndballspiller Estavana Polman annonserte nylig at de blir foreldre. Polman forteller at hun skal raskt tilbake til håndballbanen. Foto: JENS KALAENE/dpa Vis mer

(Dagbladet): Den nederlandske håndballstjernen Estavana Polman (24) venter barn med kjæresten og fotballspiller Rafael van der Vaart (33).

Nyheten ble offentliggjort i romjula - bare dager etter at Team Esbjerg-proffen og Nederland tapte EM-finalen mot de norske håndballjentene.

- Jeg har aldri følt meg skarpere og i bedre form. Både laget og jeg har masse energi, sa Polman til Dagbladet for noen uker tilbake.

Dansk presse undrer nå på valget til Polman.

- Er du ikke i dine beste år av karrieren? Hvorfor gjør du dette nå? spør Ekstra Bladet.

Finally we can tell everyone that we are PREGNANT👶🏻😍 #wearegonnabe4 #mom #dad #bigbrother

A photo posted by Estavana Polman Official (@estavana) on

- Jeg har hørt at de beste årene i karrieren er når du er 27 eller 28 år. Jeg er bare 24, og har nok tid. Jeg vil selvfølgelig fortsatt gjøre mitt beste med håndballen og jeg vil tilbake så raskt som mulig, sier Polman.

Polman og Nederland er blitt en håndballyndling i løpet av det siste året. Laget spilte seg overraskende til en VM-finale i 2015, bronsefinale i Rio-OL i sommer og til EM-finale i desember. Alle tre gangene ble det tap mot Norge. Nå blir det en håndballpause for Polman - til tross for storspill.

Hemmelighold

Ni måneder etter at Polman og van der Vaart bekreftet forholdet, annonserte de at de skal bli foreldre. Dette gjorde de på bildetjenesten Instagram. Van der Vaart har en sønn fra et tidligere forhold, som også poserte på bildet.

«Endelig kan vi fortelle alle at vi venter barn. Vi skal bli fire. Mor. Far. Storebror», skrev Polman.

Håndballstjernen ønsker derimot ikke å si stort om graviditeten og termindato.

- Jeg vil ikke si mye. Vi kan bare si at vi er veldig lykkelige. Det er det viktigste. Både jeg og min familie er lykkelige. Og jeg er glad for at jeg har skrevet under kontrakt for ett nytt år hos Team Esbjerg. Så jeg gleder meg til å komme raskt tilbake til banen, sier Polman.

SYNGER MED: Nederlands håndballstjerne Estavana Polman ser, på oppfordring fra Dagbladet, på Kristoffer Schaus sketsj om Nederlenderen. Det blir både latter og glis. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Minst ett år i Danmark

Nederland-profilen har kontrakt til sommeren 2018 - men tida etter er uviss.

- Jeg vet ikke om vi blir i Danmark etter at kontrakten utløper. Det er langt fram tid. Vi har ikke planlagt om vi blir i Danmark eller om barnet skal vokse opp her. Vi har begge kontrakt med våre klubber i mer enn ett år, så barnet vil jo være her det første året, sier Polman.

Team Esbjerg opplyste i romjula at de har kjent til babynyheten en stund.

- Vi har visst om Estavanas graviditet i noen uker og gleder oss på hennes vegne over at hun venter sitt første barn. Vi har også vært i dialog om forlengelse av avtalen med henne, og vi er meget tilfreds med at hun ønsker å fortsette hos oss, sa sportssjef Thomas Hylle i slutten av desember.

Rafael van der Vaart har spilt i danske FC Midtjylland siden august i fjor, men har ikke vært noen sportslig suksess. Han har bare spilt 12 av 21 kamper for laget som er nummer tre på tabellen.

33-åringen har derimot trolig den beste CV-en i dansk fotball med Ajax, Hamburg, Real Madrid og Tottenham.

FINALEKLAR: I fjor fikk Dagbladet: Estavana Polman til å synge barndomssanger, da tapte Nederland mot Norge. I år glemte håndballstjerna seg, og sang igjen. Vil dette bringe ulykke? Video: Bjørn Langsem Vis mer
KLAR FOR KAMP: Den nederlandske håndballkeeperen Tess Wester er klar for finale mot Norge i håndball-EM i morgen. Da reporteren viste fram et bilde av stjerna i et badekar omringet av baller, satt latteren løst. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media